V. Putino pakalikas pagrasino į Baltijos šalis įvesti kariuomenę

  • Teksto dydis:

Ištikimas Vladimiro Putino pakalikas Vladimiras Solovjovas pagrasino Baltijos šalims už tai, kad jos riboja Rusijos piliečių patekimą į savo teritoriją.

Kalbėdamas savo laidoje Rusijos televizijos eteryje V. Solovjovas ironizavo, kad veikiausiai Baltijos šalys uždraus rusakalbiams ir šnekėti savo kalba. Lietuvą, Latviją ir Estiją jis plūdo vadindamas „pribaltikos“ numirėliais.

„Jūs norite mums, rusams, uždrausti kalbėti sava kalba, nors 40 proc. Latvijos gyventojų yra rusakalbiai. Taip pat norite uždrausti ir didelei daliai Lietuvos, Estijos gyventojų. Tai reiškia – jūs nusitaikėte į etninių mažumų teises. Žinau, kad visam pasauliui į tai nusispjauti“, – plūdo V. Solovjovas.

Be viso to, Kremliaus propagandos ruporas savo laidoje drįso grasinti JAV ir NATO. Pasak jo, kad apsaugotų rusakalbius, Rusija tuoj ims ir įves kariuomenę. „Ar sureaguos NATO šalys, pasirengusios degti nuo mūsų raketų ugnies? O jeigu prireiks, panaudosime taktinį branduolinį ginklą“, – tūžo ištikimas V. Putino pakalikas.

Primename, kad Lietuva apribojo naujų Šengeno ir nacionalinių vizų išdavimą Rusijos piliečiams, o Estija draudžia patekti į šalį rusams, turintiems išduotas Šengeno vizas.


Šiame straipsnyje: Vladimiras SolovjovaskritikaBaltijos šalyskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių