Pereiti į pagrindinį turinį

Širdį verianti akimirka: grįžę „Azovstal“ vadai susitiko su savo artimaisiais

2022-10-05 08:28
DMN inf.

Įvyko ilgai lauktas susitikimas – „Azovstal“ vadai pirmą kartą po paleidimo iš Rusijos nelaisvės susitiko su savo artimaisiais, praneša LNK.

Scanpix nuotr.

Ukrainos prezidento žmona Olena Zelenska pasveikino Turkijoje atsidūrusius ir pagal apsikeitimo belaisviais sutartį įpareigotus ten likti iki karo pabaigos legendinius „Azovstal“ gynėjus. O. Zelenska ne tik juos pasveikino, bet į Turkiją atvežė ir jų šeimas. Tai buvo tikrai jaudinantis momentas, nes šių drąsių karo vadų ir jų vadovaujamų vyrų gyvybės ne kartą kabojo ant plauko. Ir jų išvadavimas iš nelaisvės toli gražu nebuvo užtikrintas dalykas. Galiausiai jie sulaukė ne tik savo žmonų ir vaikų, bet ir garbingiausio Ukrainoje didvyrio apdovanojimo.

„Mes nesustosime, kol nesugrąžinsime visų savo žmonių namo. Absoliučiai kiekvienas yra svarbus. Nes mes ukrainiečiai, o žmogus mums yra didžiausia vertybė“, – feisbuke rašė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti akimirkos iš emocionalaus „Azovstal“ vadų ir jų artimųjų susitikimo.

„Mūšis už Mariupolį ir viskas, kas mums nutiko, išlaisvinimas – tai Ukrainos sukurtas stebuklas. Visi puikiai supranta, kas mums turėjo nutikti. Yra žmonių, kurie žino, kas yra rusų karių kankinimai ir nelaisvė. Šis apdovanojimas – mūsų karių, mūsų ukrainiečių tautos apdovanojimas. Labai didžiuojuosi, kad esu ukrainietis. Tai – šauniausia tauta pasaulyje, šauniausia Vyriausybė ir šauniausia kariuomenė“, – kalbėjo „Azovstal“ pulko vado pavaduotojas Sviatoslavas Palamaras.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Didžiuojamės jumis. Labai džiaugiuosi, kad artimieji yra su jumis ir kad mes turime jus. Svarbiausia, kad jūs esate ne tik didvyriai, bet ir gyvi didvyriai. Tai yra labai svarbu. Dėkoju kiekvienam iš jūsų ir padarysime viską, kas įmanoma, kad susigrąžintume jūsiškius, kurie dabar yra nelaisvėje. Didžiuojuosi, kad gyvename toje pačioje šalyje ir tikrai nugalėsime. Linkiu jums to iš visos širdies. Šlovė Ukrainai“, – vadams sakė V. Zelenskis.

Daugiau naujienų