V. Zelenskis: pamatysime, kas mus išdavė dėl pinigų

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įspėjo Briuselyje susitinkančius pasaulio lyderius. Jo teigimu, Rusija naudojasi savo ekonomine galia bandydama atgrasyti Ukrainos sąjungininkes nuo kišimosi į šalyje vykstantį karą, skelbia livemint.com.

Vakarų valstybėms susitikus Briuselyje, kur per dieną įvyks NATO, G7 ir ES viršūnių susitikimai, kad būtų aptarta Rusijos invazija į Ukrainą, V. Zelenskis paragino valstybes ryžtis „rimtiems žingsniams“ bandant padėti Ukrainai kare su Rusija.

Dieną truksiantis viršūnių susitikimas prasidės Briuselyje, NATO būstinėje, Briuselyje, kur transatlantinio gynybos aljanso lyderiai tarsis dėl karinių pajėgų sustiprinimo rytiniame flange.

„Šiuose trijuose viršūnių susitikimuose pamatysime, kas yra mūsų draugai ir partneriai, o kas išdavė mus dėl pinigų“, – ketvirtadienį savo ankstyvame kreipimesi sakė Ukrainos prezidentas.

Taip pat Vakarų sąjungininkėms jis kartojo raginimus sukurti neskraidymo zoną virš Ukrainos bei skundėsi, kad Vakarai neatsiuntė Ukrainai lėktuvų, modernių priešraketinių sistemų, tankų ar priešlaivinės ginkluotės.

Svarsto galimybę aprūpinti Ukrainą priešlaivinėmis raketomis

Jungtinės Valstijos ir jų NATO sąjungininkės svarsto galimybę siųsti Ukrainai priešlaivines raketas, ketvirtadienį sakė amerikiečių aukšto rango pareigūnas, rusų laivams atakavus Ukrainos uostus Juodosios jūros pakrantėje.

„Pradėjome konsultacijas su sąjungininkėmis dėl priešlaivinių raketų tiekimo Ukrainai“, – sakė pareigūnams žurnalistams Briuselyje prasidėjus NATO viršūnių susitikimui.

„Dėl to gali kilti tam tikrų techninių sunkumų, tačiau šiuo klausimu konsultuojamės su sąjungininkėmis ir pradedame dirbti prie šio klausimo“, – sakė jis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras Zelenskisviršūnių susitikimasparama Ukrainai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių