V. Zelenskis ragina sąjungininkus užtikrinti karo pabaigą per šiuos metus ir griežtinti sankcijas

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį paragino pasaulio lyderius, susirinkusius į Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimą Vokietijoje, dėti visas įmanomas pastangas, kad Rusijos karas prieš jo šalį pasibaigtų iki šių metų pabaigos, naujienų agentūrai AFP sakė vienas informuotas šaltinis.

Už uždarų durų kreipdamasis vaizdo ryšiu į Bavarijos Alpėse susirinkusius lyderius V. Zelenskis sakė, kad Ukrainos pajėgoms taps sunkiau kovoti, jeigu jos pradės stumti Rusijos kariuomenę iš šalies teritorijos.

Taip pat esama pavojaus, jog jeigu karui bus leista tęstis žiemą, jis gali dar labiau įsiplieksti.

Todėl Ukrainos prezidentas paragino G-7 lyderius dėti visas įmanomas pastangas, kad karas pasibaigtų iki šių metų galo, be kita ko, intensyvinant sankcijas Rusijai, sakė šaltinis.

Nors sąjungininkės Vakaruose jau yra paskelbusios kelis paketus baudžiamųjų priemonių Maskvai, V. Zelenskis ragino jas „nemažinti spaudimo ir toliau taikyti sankcijas Rusijai plačiai ir smarkiai“.

Ragina G-7 lyderius griežtinti sankcijas Rusijai

Ukrainos prezidentas pirmadienį paragino G-7 lyderius „sugriežtinti sankcijas“ Rusijai dėl jos invazijos į jo šalį, pranešė naujienų agentūros AFP šaltinis.

V. Zelenskis pabrėžė, jog būtina ir toliau imtis griežtų baudžiamųjų veiksmų prieš Rusiją ir „nemažinti spaudimo“, Vakarų sąjungininkėms jau paskelbus virtinę beprecedenčių sankcijų Maskvai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras Zelenskiskaro pabaigasankcijos Rusijai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių