V. Zelenskis: Ukraina stiprina pozicijas Rusijos Kursko srityje

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį sakė, kad ukrainiečių pajėgos stiprina savo pozicijas Rusijos Kursko srityje, kur vykdo didelį puolimą.

„Generolas (Oleksandras) Syrskis pranešė apie mūsų pajėgų pozicijų Kursko srityje stiprinimą ir stabilizuotos teritorijos plėtimą“, – sakė V. Zelenskis.

O. Syrskis yra Ukrainos kariuomenės vadas.

V. Zelenskio komentaras pasirodė kitą dieną po to, kai Rusijos pareigūnai apkaltino Ukrainą sunaikinus svarbų tiltą per Seimo upę, tekančią šiuo pasienio regionu. Kyjivas siekia neleisti Maskvos kariams judėti į šį rajoną.

„Šį rytą esame vėl papildę mainų fondą mūsų šaliai“, – savo pranešime platformoje „Telegram“ nurodė V. Zelenskis, turėdamas galvoje ukrainiečių į nelaisvę paimtus rusų karius. Jie naudojami per apsikeitimus belaisviais.

„Dėkoju visiems kariams ir vadams, imantiems rusų karius į nelaisvę ir taip priartinantiems Rusijos laikomų mūsų karių bei civilių paleidimą“, – pridūrė V. Zelenskis.

Ukrainos kariuomenė rugpjūčio 6 dieną netikėtai pradėjo puolimą Rusijoje ir skelbia užėmusi kelias dešimtis kaimų. Tai reikšmingiausia užsienio kariuomenės ataka Rusijos teritorijoje po Antrojo pasaulinio karo.

Atskirai V. Zelenskis sakė, kad padėtis rytiniame fronte netoli Pokrovsko ir Torecko kontroliuojama. Rusija skelbė, kad pastarosiomis savaitėmis jos pajėgos judėjo šių miestų link.

„Pastarąją parą (buvo) dešimtys rusų puolimų prieš mūsų pozicijas. Tačiau mūsų kariai ir junginiai daro visa, kad sunaikintų okupantą ir atremtų atakas“, – sakė ukrainiečių prezidentas.

Tuo metu Rusijos gynybos ministerija šeštadienį pareiškė Kursko srityje atrėmusi ukrainiečių pajėgas netoli Korenevo miesto ir Ruskojės bei Čerkaskojė Porečnojės kaimų.


Šiame straipsnyje: Volodymyras Zelenskiskaras UkrainojeKursko sritis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių