Vakarų Krante Izraelio karių sužeistas palestinietis mirė nuo sužalojimų

Izraelio pajėgų okupuotame Vakarų Krante pašautas palestinietis penktadienį mirė nuo patirtų sužalojimų, pranešė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.

38 metų Imadas Ali Mohammadas Dweikatas (Imadas Ali Mohamadas Dveikatas) ligoninę Nabluse pasiekė „kritinės būklės“. Jis buvo pašautas „į krūtinę kovine kulka“ netoliese esančiame Beitos mieste, sakoma pranešime.

Beitoje nuolat vyksta demonstracijos prieš Izraelio okupaciją ir žydų gyvenviečių plėtrą, dažnai peraugančios į susirėmimus su kariuomene.

Izraelio kariuomenė kol kas neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pakomentuoti šį įvykį.

Praėjusį penktadienį maždaug 270 palestiniečių buvo sužaloti per susirėmimus su Izraelio kariais per protestus Beitoje ir ankstesnę dieną žuvusio palestiniečių jaunuolio laidotuves, pranešė Palestinos Raudonojo Pusmėnulio organizacija.

Liepos 23 dieną 320 palestiniečių buvo sužeisti arba turėjo kreiptis pagalbos dėl įkvėptų ašarinių dujų po susirėmimų su Izraelio kariais Beitoje, nurodė medikai. Vienas Izraelio karių pašautas paauglys vėliau mirė nuo patirtų sužalojimų.

Beitos gyventojai reguliariai rengia demonstracijas nuo gegužės, kai žydų naujakuriai be leidimo pradėjo statyti Eviataro gyvenvietę ir tiesti kelius ant ginčijamos kalvos.

Liepos pradžioje naujakuriai iš gyvenvietės buvo evakuoti, tačiau, kol pareigūnai tariasi dėl tolesnio nausėdijos likimo, joje liko žydų kariai.

Tačiau Beitos gyventojai žada tęsti kovą, kol kariai iš teritorijos pasitrauks.

Jeigu valdžia išduos nausėdijai leidimą, jos įkūrėjams bus leista nuolat joje gyventi.

Izraelis Vakarų Krantą užėmė per 1967 metų karą. Palestiniečiai siekia, kad ši teritorija taptų jų būsimos valstybės dalimi. Beveik visa tarptautinė bendrija žydų nausėdijas laiko neteisėtomis ir traktuoja kaip kliūtį pasiekti taiką.

Vakarų Krante greta 2,8 mln. palestiniečių žydų nausėdijose gyvena beveik pusė milijono žydų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių