Varšuva: Baltarusijoje prie sienos su Lenkija naktį aidėjo šūviai

Baltarusijos pasienio su Lenkija pusėje antradienį aidėjo šūviai, trečiadienį pranešė lenkų sienos apsaugos tarnyba.

„Lenkijos pasieniečių saugomame ruože netoli Čeremchos baltarusių kariai pirmiausia nukirpo spygliuotą vielą, o paskui tris kartus kelių valandų intervalu aidėjo šūviai, tikriausiai į orą“, – tarnybos atstovę Anną Michalską (Aną Michalską) citavo visuomeninis radijas.

Pareigūnės duomenimis, praėjusią naktį netoli šiaurės rytinio Dubiče Cerkevnės kaimo sieną bandė neteisėtai kirsti 11 migrantų iš Egipto, Jemeno ir Sirijos. Antradienį vakare šalia Narevkos gyvenvietės tokių asmenų buvo sulaikyta dvylika. Tie atvykėliai iš Libano, Irako ir Sirijos buvo palydėti iki sienos linijos.

Per praėjusius metus lenkų pasieniečiai užkirto kelią iš viso 39,7 tūkst. bandymų neteisėtai patekti iš Baltarusijos, nurodė Lenkijos radijas.

Siekiant užkirsti kelią nelegalių migrantų srautui iš Baltarusijos pernai Lietuvoje ir Lenkijoje pasienyje buvo įvesta nepaprastoji, Latvijoje – ekstremalioji padėtis, buvo tiesiamos pjaunančios vielos užtvaros, sustiprinta apsauga.

Padėtis smarkiai komplikavosi lapkritį, prie Lenkijos sienos su Baltarusija susirinkus tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norėjusių patekti į Europos Sąjungą. Daugelis jų bandė prasiveržti per užtvaras.

Europos Sąjunga kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Išvakarėse A. Michalska pranešė, kad Lenkija pasienyje pradėjo statyti ilgalaikius užtvarus. Šios 5,5 m aukščio tvoros bus įrengtos 186 km ilgio ruože. Statybas planuojama baigti šių metų birželį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebetojas

Stebetojas portretas
Tikriausiai atvaziave girti ir apsiruke putlerio kareiviai arabiskus nelegalus "medziojo"?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių