Varšuvos miesto ligoninėse ima trūkti plaučių ventiliavimo aparatų

Varšuvos savivaldybė trečiadienį pranešė, kad jai pavaldžiose ligoninėse trūksta plaučių ventiliavimo aparatų koronavirusu sergantiems pacientams, nes Lenkija – šalis, kurioje vakcinacijos nuo COVID-19 lygis yra vienas žemiausių ES, – kovoja su dideliu užsikrėtimų skaičiumi.

„Šiandien mūsų gautais duomenimis, nebuvo nė vieno laisvo plaučių ventiliavimo aparato COVID-19 pacientams“, – sakė savivaldybės atstovo spaudai pavaduotoja Marzena Wojewodzka.

„Tai, be abejo, yra nerimą keliantis ženklas... Taip pat vis dar matome, kad dauguma šių pacientų nėra paskiepyti“, – sakė ji AFP.

Ji sakė, kad devynis aparatus teko parūpinti iš kitų skyrių, nes COVID-19 pacientams skirtų 104 ventiliatorių nepakako.

Tačiau ji pažymėjo, kad kalbėjo tik apie savivaldybių ligonines ir neturėjo duomenų apie sostinėje esančias universitetines ar vyriausybines institucijas.

Lenkija šiuo metu yra 20-ta labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusi šalis pasaulyje pagal užsikrėtimų skaičių, palyginti su gyventojų skaičiumi, trečiadienį paskelbė AFP. Per pastarąją savaitę Lenkijoje 100 tūkst. gyventojų teko 433,3 atvejo.

Sveikatos apsaugos ministerija trečiadienį pranešė, kad 38 mln. gyventojų turinčioje šalyje per dieną užregistruoti nauji 28 542 susirgimo atvejai. Taip pat pranešama apie 592 naujus mirties atvejus.

Lenkijoje vis dar labai daug abejojančiųjų vakcinacijos nauda, tik apie 54 proc. jos gyventojų yra visiškai pasiskiepiję.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dėl to kalti rusai ir Putinas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių