Vašingtone prie Demokratų nacionalinio komiteto būstinės sulaikytas vyras su mačete

Vašingtone prie Demokratų nacionalinio komiteto (DNC) būstinės pirmadienį buvo sulaikytas baltųjų viršenybę palaikantis vyras iš Kalifornijos, kuris buvo ginkluotas durtuvu ir mačete, pranešė policija.

44-erių Donaldas Craigheadas (Donaldas Kreighedas) iš Ošensaido Kalifornijoje buvo suimtas dėl disponavimo draudžiamais ginklais, sakė JAV Kapitolijaus policija.

Vyras buvo naktį pastebėtas pareigūnų prie DNC būstinės. Jis sėdėjo pikape „Dodge Dakota“, ant kurio buvo nupiešta svastikų ir kitokių baltųjų viršenybės simbolių, nurodė policija.

Pareigūnai pasidalijo D. Craigheado automobilio nuotraukomis, kuriose matyti ant galinio vaizdo veidrodėlio ir mašinos viduje nupieštos svastikos.

Pikapo numerio ženklų vietoje buvo pavaizduota JAV vėliava, o ant grotelių automobilio priekyje pritvirtinti elnio ragai.

Pareigūnai pikapo viduje pamatė durtuvą ir mačetę, ir D. Craigheadas buvo areštuotas.

„Craigheadas sakė, kad „patruliavo“, ir ėmė kalbėti apie baltųjų viršenybės ideologiją bei kitus dalykus, susijusius su baltųjų viršenybe“, – nurodė policija.

Pasak pareigūnų, kol kas neaišku, ar tas vyras planavo dalyvauti kokiose nors Vašingtone planuojamose demonstracijose ir ar yra turėjęs kokių nors sąsajų su šiuo miestu.

Buvusio Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) prezidento rinkimų kampanijos darbuotojo įkurta grupė „Look Ahead America“ paskelbė apie planus šeštadienį surengti mitingą prie JAV Kapitolijaus.

Padėtis JAV sostinėje buvo įtempta nuo sausio 6-osios, kai D. Trumpo šalininkai įsiveržė į Kapitolijų, susirėmė su policija ir mėgino užblokuoti prezidento rinkimų rezultatų patvirtinimą.

Savaitgalio mitingas planuojamas šimtams žmonių, suimtų po tų įvykių, paremti. „Look Ahead America“ teigia, kad jie yra „politiniai kaliniai“.

Praėjusį mėnesį po kelias valandas trukusios priešpriešos buvo sulaikytas numanomas dešiniojo sparno ekstremistas, grasinęs susprogdinti bombą prie JAV Kapitolijaus. Sprogmenų jo automobilyje nebuvo rasta.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai ,su mecete norejo jankiu DERMO-kratus

matomai ,su mecete norejo jankiu DERMO-kratus  portretas
pa-TRUMPINT per visa galva......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių