„Viasna“: Baltarusijoje politizuotose bylose vasarį nuteista daugiau nei 100 asmenų

Baltarusijoje praėjusį mėnesį politizuotose bylose iš viso buvo nuteisti mažiausiai 102 žmonės, pirmadienį pranešė žmogaus teisių centras „Viasna“.

„Vasario mėnesį mažiausiai 102 žmonės buvo nuteisti politinėse baudžiamosiose bylose... Tarp jų – 88 vyrai ir 14 moterų“, – nurodė centras.

Aktyvistų duomenimis, tą mėnesį taip pat buvo nuteisti kalėti 2–6 metus trys nepilnamečiai.

„Daugiausiai politizuotų nuosprendžių buvo paskelbta Minske ir Minsko srityje“, – nurodė „Viasna“.

Griežčiausiai nubaustas protesto akcijoje dalyvavęs Aliaksandras Kordiukovas – jam skirta 10 metų laisvės atėmimo griežtojo režimo kolonijoje bausmė. Jo draugui Henadziui Šutavui, kuris buvo mirtinai pašautas per rugpjūtį vykusius protestus, Bresto teismas taip pat paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį. Abu vyrai buvo pripažinti kaltais dėl pasipriešinimo saugumo pajėgoms.

Baltarusiją kelis mėnesius buvo apėmę masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, rezultatus. Opozicija ir Vakarų demokratijos tuos rinkimus laiko suklastotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar

ar portretas
jum neatrodo kad si purviasklaida vykdo /kazkokiu/ politpridurku uzsakymus triubidama per visus ruporus /karalius nuogas/ kai priveda visus tyketi tuo... negi jums negeda kai visi matom kad musu vardu lendat i svetyma gyvenima kai savo /geroves / saly politbardakas su jo /didenybe/ vyrusu?...

Burzuazinis nacionalistas

Burzuazinis nacionalistas portretas
Neileisti nei vieno gudo i Lietuva. Jau ileistus ekonominius imigrantus ir kremliaus smogikus, per 2 savaites deportuoti lauk.

ko jie nepatenkinti

ko jie nepatenkinti portretas
patys miegojo letargo miegu.po to prabudo ir nori per diena ,išėję i gatves išspresti visas problemas.reikia kurti opozicines organizacijas ir SUBRESTI valdžiai,o ne rinkti pirmą pasitaikusią namų šeimininkę atsiustą iš maskvos..prisiminkim sajudi-mums irgi nieko nebutų išėję,jei antrą dieną po sajudžio ikurimo butumę skelbę nepriklausomybę.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių