„Viasna“: Baltarusijoje sulaikytas buvęs kandidatas į prezidentus A. Dzimtryjevas

Baltarusijoje ketvirtadienį buvo sulaikytas buvęs kandidatas į prezidentus Andrejus Dzimtryjevas, pranešė žmogaus teisių centras „Viasna“.

„Rugpjūčio 12-osios rytą buvo sulaikytas kandidatas į prezidentus 2020 metų rinkimuose Andrejus Dzimtryjevas“, – savo kanalu platformoje „Telegram“ pranešė „Viasna“.

Pranešime sakoma, kad A. Dzimtryjevas yra visuomeninio susivienijimo „Kalbėk tiesą“ vienas iš pirmininkų ir opozicinės platformos „Sueiga“ delegatas.

Kaip pranešė teisių gynėjai, trečiadienį „Sueigos“ delegatų namuose buvo atliekamos kratos, dalis jų buvo sulaikyti. Tarp jų – buvęs Baltarusijos ambasadorius Slovakijoje Iharis Liaščenia, atsistatydinęs po pernai rugpjūtį vykusių ginčijamų prezidento rinkimų.

Mokslo ir švietimo visuomeninis susivienijimas „Kalbėk tiesą“ Baltarusijoje buvo įregistruotas 2017 metais. Praėjusį mėnesį pranešta, kad Baltarusijos teisingumo ministerija pradėjo neplanuotą jo veiklos patikrinimą.

„Sueiga“ yra nepriklausoma platforma, įsteigta kaip alternatyva Baltarusijos „liaudies susirinkimui“.

Baltarusijoje daugiau nei pusmetį tęsėsi masiniai protestai po pernai rugpjūčio 9-ąją vykusių ginčijamų prezidento rinkimų, kurių nugalėtoju buvo paskelbtas nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka. Opozicija ir Vakarų demokratijos nepripažįsta tų rinkimų rezultatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių