Prokuroras: Tryre 4 žmones mirtinai sužalojęs asmuo galbūt turi „psichiatrinių problemų“

Vokietijos Tryro mieste pėsčiųjų zona antradienį automobiliu važiavęs vyras, atrodo, turi „psichiatrinių problemų“, pareiškė prokuroras Peteris Fritzenas (Pėteris Fricenas), o incidento aukų skaičius išaugo iki keturių.

Anksčiau buvo skelbta apie du žuvusiuosius ir 15 sužeistųjų.

Preliminarios išvados „leidžia manyti, kad psichiatrinės problemos galėjo turėti įtakos“, sakė jis žurnalistams, pridurdamas, kad vairuotojas tuo metu taip pat buvo apsvaigęs nuo alkoholio.

Prokurorai svarsto galimybę paprašyti suteikti jam psichiatrinę priežiūrą, pridūrė P. Fritzenas.

Tryro meras Wolframas Leibe (Volframas Leibė) regiono transliuotojui SWR anksčiau antradienį sakė, kad vairuotojas, regis, pradėjo „siautėti“.

Policijos atstovas Karlas-Peteris Jochemas (Karlas Pėteris Jochemas) žurnalistams sakė, kad automobilį vairavo vietinis. Jis patikino, kad „pavojus praėjo“.

Pasak policijos atstovo, 51 metų vokietis maždaug kilometrą važiavo pėsčiųjų gatve dideliu greičiu, kol pagaliau sustojo.

„Visa tai įvyko labai greitai. Jis negalėjo pabėgti ir buvo sulaikytas policijos“, – nurodė K.-P. Jochemas.

Kalbėdamas su žurnalistais su ašaromis akyse meras pasakojo apie šoką, kurį patyrė gatvėje išvydęs vaikišką batą šalia mergaitės kūno.

„Tai buvo siaubingas vaizdas, – sakė jis. – Traumavo daug žmonių.“

Policijos atstovas Uwe Konzas (Uvė Koncas) naujienų agentūrai AFP sakė, jog dar neaišku, kas tiksliai įvyko.

„Faktus dar reikia išaiškinti“, – pridūrė jis.

Kalėdinė prekyba

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zaibertas) tviteryje šį incidentą pavadino „šokiruojančiu“. Pasak jo, visa šalis mintimis yra su „žuvusiųjų artimaisiais, daugybe sužeistųjų ir tais, kurie padeda rūpintis nukentėjusiaisiais“.

Per televizijos NTV transliaciją iš įvykio vietos matėsi keli policijos mikroautobusai ir kiti gelbėjimo tarnybų automobiliai, stovintys plačioje parduotuvių gatvėje.

Pirkėjai būriavosi prie Kalėdoms papuoštų parduotuvių, o tolumoje aidėjo sirenos.

Tryras yra už maždaug 200 km į vakarus Frankfurto, netoli sienos su Liuksemburgu.

Maždaug 110 tūkst. gyventojų turintis miestas garsėja romėniškais vartais „Porta Nigra“, esančiais netoli avarijos vietos, ir kaip Karlo Marxo (Karlo Markso) gimimo vieta.

Dažnai Tryras vadinamas seniausiu Vokietijos miestu.

Nors kovodama su antrąja koronaviruso banga Vokietija uždarė savo restoranus,  barus, sporto ir pramogų centrus, tačiau mažmeninės prekybos parduotuvės liko atviros ir jose jau prasidėjo kalėdinė prekyba.

 


Šiame straipsnyje: vokietijatryrasišpuolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
atsakyti turetu merkel prisileidusi nato turkisku fanatiku teroristu putino prasymu uz dujas ir nafta ?...

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Uždaryt į nacistinį konclagerį ir likviduot!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių