Vokietijoje dėl koronaviruso jau trūksta medicininių kaukių

Vokietijos vaistinės jau kelias savaites išparduoda visas turimas medicinines kaukes, tačiau naujų kaukių pristatymas stringa.

„Yra reikšmingų pristatymo vėlavimų ir sunkumų“, – sakė Vokietijos vaistinių asociacijos (PHAGRO) pirmininkas Thomas Porstneris. Vokietijos vietos tiekėjai jau kurį laiką skundžiasi dėl medžiagų trūkumo.

Medicininių kaukių paklausa smarkiai šoktelėjo dėl koronaviruso COVID-19 protrūkio, tvirtino Vokietijos farmacininkų asociacijų konfederacijos atstovai.

Tiesa, kaukės nėra veiksminga priemonė apsisaugoti nuo koronaviruso.

„Jos nėra labai tinkamos kasdienei apsaugai“, – Vokietijos infekcijų instituto tyrėjas Berndas Salzbergeris.

Pasak B. Salzbergerio, paprasta medicininė kaukė, dengianti burną ir nosį, neapsaugo nuo koronaviruso. Mokslininko teigimu, veido kaukės su apsauginiu filtru yra tinkamos medikams apsisaugoti, tačiau jos nebūtinai tinka kasdieniam naudojimui.

Austrija sustabdė susisiekimą traukiniais su Italija

Austrija dėl naujo koronaviruso pavojaus sustabdė visus traukinius, važiuojančius į Italiją ir iš jos, pranešė pareigūnai.

Sprendimas buvo priimtas kilus nuogąstavimams, kad sekmadienį vakare viename traukinyje buvo du žmonės, galbūt užsikrėtę virusu COVID-19. Šis traukinys buvo sustabdytas prie Brenerio perėjos Italijos pusėje, sakė austrų vidaus reikalų ministras Karlas Nehammeris (Karlas Nehameris), kurį citavo Austrijos transliuotojas ORF.

Traukinys važiavo iš Venecijos į Miuncheną. Austrija, kuri pietuose ribojasi su Italija, reiškė susirūpinimą dėl neseniai kilusio COVID-19 protrūkio Italijos šiaurėje.

Italijoje užregistruotų užsikrėtimo naujuoju virusu atvejų skaičius padidėjo iki 152 ir yra didžiausias už Azijos ribų.

Sparčiai didėjant užsikrėtusiųjų skaičiui ir mirus jau trečiam pacientui, Italija skuba stabdyti viruso plitimą ir atšaukė Venecijos karnavalą, kuriame paprastai dalyvauja tūkstančiai žmonių, ir svarbias futbolo rungtynes ligos protrūkio regione, be to, uždarė teatrus, tarp jų Milano „La Scala“.

Susirūpinimas didėja visoje Europoje, įskaitant Austriją, kuri galvoja uždaryti savo sienas, jei padėtis pablogėtų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
o Lietuva įsileis italus žaisti Lietuvoj,pasakykit kam trūksta proto?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių