Vokietijoje sumažėjo nusikalstamumo lygis, nors piliečiai jaučiasi nesaugūs

  • Teksto dydis:

Vokietijoje praėjusiais metais sumažėjo nusikalstamumo lygis, tačiau antradienį paskelbtuose statistiniuose duomenyse atsispindi išaugęs antisemitinių incidentų, dažniausiai įvykdomų kraštutinių dešiniųjų pažiūrų asmenų, skaičius.

Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis (Horstas Zėhoferis) atkreipė dėmesį, kad kanclerė Angela Merkel pavadino praėjusį mėnesį įvykusį incidentą, kai Berlyne buvo užpultas žydišką šlikę dėvėjęs izraelietis, „nauja antisemitizmo forma“, ir sakė, kad jo ministerija žiūri į šią problemą rimtai.

„Kovai su antisemitizmu mums reikia kuo didesnio įsipareigojimo“, – pareiškė ministras ir pridūrė, kad neseniai šalyje buvo paskirtas komisaras, atsakingas už kovą su antisemitizmu.

Naujoji ataskaita rodo, kad praėjusiais metais antisemitizmo nusikaltimų Vokietijoje buvo įvykdyta 2,5 proc. daugiau nei 2016-aisiais – 1 504.

Balandį Berlyne vieną 21 metų izraelietį, kuris sakė užsidėjęs šlikę demonstruodamas solidarumą su savo draugais žydais, užpuolė 19-metis siras, siekiantis gauti prieglobstį Vokietijoje.

Pasak H. Seehoferio, nepaisant būgštavimų, kad migrantų, daugiausiai atvykusių iš musulmoniškų šalių, antplūdis į Vokietiją 2015-2016 metais gali išprovokuoti naują antisemitizmo bangą šioje Europos Sąjungos šalyje,„importuoto antisemitizmo“ pobūdžio nusikaltimų čia įvyko vos keli. Ministras sakė, kad už 95 proc. antisemitinių nusikaltimų yra atsakingi Vokietijos kraštutiniai dešinieji.

Vokietija yra saugesnė, nors tai nėra priežastis išjungti pavojaus signalą.

Pastaraisiais metais susirūpinimą kėlusių dešiniojo sparno atakų prieš prieglobsčio prašytojų namus sumažėjo beveik 68 procentais. 2016-aisiais jų buvo įvykdyta 929, o praėjusiais metais – 300.

2017 metais Vokietijoje įvykdyta beveik 10 proc. mažiau nusikaltimų nei ankstesniais metais. 2017-ųjų nusikalstamumo lygis buvo žemiausias nuo 1992-ųjų. Be to, išaugo išaiškintų nusikaltimų dalis.

„Nepaisant visų išbandymų, aiškus faktas, kad Vokietija yra saugesnė, nors tai nėra priežastis išjungti pavojaus signalą; vis dar yra daug darbo“, – pareiškė H. Seehoferis.

Pranešama, kad Vokietijoje pernai pastebimai sumažėjo įsilaužimų, vagysčių iš parduotuvių ir kišenvagysčių, tačiau užfiksuota daugiau su narkotikais ir ginklais susijusių nusižengimų bei ekonominių nusikaltimų.

Nepaisant sumažėjusio nusikalstamumo, naujausios apklausos rodo, kad vokiečiai savo šalyje saugiau nesijaučia.

2017-aisiais Vokietijoje atsirado nauja kategorija – nusikaltimai, motyvuoti religinės ideologijos. Praėjusiais metais užfiksuota 1 102 tokių nusikaltimų. Tuo tarpu 2016 metais 722 nusikaltimai buvo priskirti islamistų ekstremizmui.

Vidaus reikalų ministerija pažymėjo, kad 2017-aisiais smarkiai padaugėjo asmenų, kaltinamų priklausymu teroristinėms organizacijoms. 2016-aisiais tokių asmenų buvo 66, o praėjusiais metais – 316.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taip, 'atbėgėliams' čia nesaugu, čia vietiniai jiems nenori nusileist, patys ginasi.

Siaip

Siaip portretas
Lietuvoje dirbti ir gyventi daug nesaugiau nei Vokietijoje. Is LT net atvezti pabegeliai pabega.Ir kur bega? I Vokietija, Austrija, Prancuzija. Kaip ir musiskiai. Iesko, kur geriau.

Anonimas

Anonimas portretas
Slykstus melas. Frankfurte vakar buvo isprievartauta baltoji nepilnamete vokietaite. Policija si ivyki SLEPIA. Nusikalstamumas Vokietijoje padidejo 65% palyginus su praejusiais metais. 95% nusikaltimu ivykde taip vad ,,pabegeliai,, socialiniai parazitai is S. Afrikos ir Artimuju Rytu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių