Vokietijos gynybos ministras įspėja: Kremliaus imperinės užmačios siekia toli už Ukrainos sienų

  • Teksto dydis:

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius tikina – Rusijos pradėtas karas Ukrainoje tėra tik pradžia. Anot politiko, Vladimiro Putino režimo tikslas yra pakirsti Vakarų pasaulio vienybę, laisvę, kuri, ministro vertinimu, Maskvai kelia baimę.

„Siekdamas savo imperinių tikslų atkurti Rusijos hegemoniją didelėje Rytų ir Vidurio Europos dalyje, Rusijos vadovybė rodo tik panieką tarptautinei teisei ir taisyklėmis grindžiamai tarptautinei tvarkai. Matome, kaip Rusija sparčiai didina savo ginkluotės gamybą ir dramatiškai stiprina savo ginkluotąsias pajėgas“, – ketvirtadienį Seime sakė B. Pistorius.

„Visa tai nepalieka jokių abejonių: Putino Rusijai – Ukraina tik pradžia. Jau šiandien Rusija bando hibridinėmis priemonėmis pakirsti mūsų visuomenių Europos Sąjungos ir NATO vienybę. Putino tikrasis priešas – galime būti atviri – yra mūsų laisvas ir nepriklausomas demokratinis gyvenimo būdas. Jis to bijo, ponios ir ponai“, – pabrėžė jis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Lietuvoje lankosi Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius.

Vizito Vilniuje metu Berlyno politikas susitiko su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen. B. Pistorius taip pat dalyvaus Seimui ratifikuojant dvišalį Lietuvos ir Vokietijos vyriausybių susitarimą dėl bendradarbiavimo gynybos srityje.

Pastarąją sutartį, kuri apibrėžia į Lietuvą perkeliamos vokiečių karių brigados karių, jų šeimų, civilių tarnautojų teises, Berlyne jau pasirašė šalių gynybos ministrai Laurynas Kasčiūnas ir B. Pistorius bei užsienio reikalų viceministrai Jonas Survila bei Tobias Lindner. Dokumentą dar turi ratifikuoti Lietuvos ir Vokietijos parlamentai.

Po apsilankymo Seime B. Pistorius susitiks su premjere Ingrida Šimonyte, dalyvaus spaudos konferencijoje su L. Kasčiūnu.

ELTA primena, kad Berlynas 2022 metų vasarą įsipareigojo Lietuvoje dislokuoti brigados dydžio karinį vienetą. Iš viso į Lietuvą ketinama perkelti apie 5 tūkst. Vokietijos brigados karių ir civilių. Dalis jų atvyks su savo šeimomis.

Planuojama, kad iki 2026 metų į Lietuvą bus perkelta didžioji brigados dalis. Vokietijos gynybos ministro B. Pistoriuso teigimu, pilną operacinį pajėgumą brigada įgis 2027 metais.

Šį pavasarį į Lietuvą atvyko pirmasis Vokietijos brigados elementas – per 20 karių, kurie yra atsakingi už brigados perkėlimo į Lietuvą planavimą bei karinei infrastruktūrai keliamų reikalavimų derinimą



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam raketa

Tam raketa  portretas
tu čia apie tą ukrų benderovcų fašistu neūžauga žydų klouna ir narkomana zielia ,kuris pasiuntė į ta karo mėsmale jau apie 750.000 tūkstančių ukrų fašistų ????

Girdėjau

Girdėjau  portretas
kad vokiečiai ruošiasi devintame forte daryti renovacija, atnaujinti pečius, išvalyti kaminus, nutiesti dujų atšaką ,gal ir gerai

Prisiminė numires

Prisiminė numires portretas
persti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių