Vokietijos kancleris O. Scholzas pasibjaurėjo M. Abbaso žodžiais apie Holokaustą

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) trečiadienį išreiškė „pasibjaurėjimą“ palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso (Mahmudo Abaso) pareiškimais Berlyne apie Holokaustą, Vokietijoje ir Izraelyje augant pasipiktinimo bangai.

Antradienį bendroje spaudos konferencijoje su O. Scholzu dalyvavusio 87 metų M. Abbaso buvo paklausta, ar jis atsiprašys už palestiniečių ginkluotus užpuolikus, atsakingus už įkaitų paėmimą per 1972 metų Miuncheno olimpines žaidynes, pareikalavusį 11 Izraelio sportininkų ir trenerių gyvybių.

M. Abbasas tiesaus atsakymo nepateikė, bet palygino situaciją su padėtimi palestiniečių teritorijose ir apkaltino Izraelį nuo 1947 metų įvykdžius „50 žudynių, 50 holokaustų“ prieš palestiniečius.

„Man kelia pasibjaurėjimą Palestinos prezidento Mahmudo #Abbaso pastabos“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė O. Scholzas.

„Ypač mums, vokiečiams, bet koks Holokausto išskirtinumo reliatyvizavimas yra netoleruotinas ir nepriimtinas. Smerkiu bet kokius bandymus neigti Holokausto nusikaltimus“, – teigė jis.

O. Scholzas taip pat sulaukė kritikos už tai, kad nepasmerkė palestiniečių lyderio pareiškimo per tą pačią spaudos konferenciją, kuri baigėsi iš karto po M. Abbaso žodžių.

„Norėtųsi, kad (O. Scholzo) paaiškinimas būtų pasirodęs anksčiau“, – rašė žurnalas „Spiegel“.

M. Abbaso pareiškimą pasmerkė ir Izraelio premjeras Yairas Lapidas (Jairas Lapidas).

„Mahmudo Abbaso kaltinimai Izraeliui, stovint ant Vokietijos žemės, kad šis neva įvykdė „50 holokaustų“, yra ne tik moralinė gėda, bet ir siaubingas melas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Y. Lapidas.

„Per Holokaustą buvo nužudyti šeši milijonai žydų, įskaitant pusantro milijono žydų vaikų. Istorija jam niekada neatleis“, – tęsė jis.

Izraelio Holokausto muziejaus „Yad Vashem“ vadovas Dani Dayanas (Danis Dajanas) M. Abbaso žodžius pavadino „pasibaisėtinais“.

Jis pridūrė, kad Vokietijos vyriausybė „privalo tinkamai reaguoti į šį nepateisinamą elgesį pačioje federalinėje kanceliarijoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Var

Var portretas
Nieko neteisingo abasas nepasakė. Ar apskritai yra paskaičiuota, kiek žydai nužudė palestiniečių per visą laiką nuo Izraelio valstybės įkūrimo??

Anonimas

Anonimas portretas
Tik šeši....

Palestiniečiai yra šventi

Palestiniečiai yra šventi portretas
Jie pasaulį valo nuo išsigimėlių žydų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių