Vokietijoje per sprogimą chemijos pramonės komplekse žuvo žmogus, dar keturių tebeieškoma

Vokietijoje mažiausiai vienas žmogus žuvo, o dar 16 buvo sužaloti per antradienį nugriaudėjusį sprogimą chemijos pramonės komplekse vakariniame Lėverkuzeno mieste, pranešė kompleksą „Chempark“ valdanti įmonė.

„Esame labai nuliūdę dėl šio tragiško nelaimingo atsitikimo ir darbuotojo mirties“, – rašoma operatorės „Currenta“ pranešime, priduriant, jog „gelbėjimo pastangos tęsiamos visu pajėgumu“, siekiant surasti keturis likusius darbuotojus.

Iš šešiolikos sužeistųjų dviejų būklė sunki, nurodė bendrovė.

Sprogimas „dėl vis dar nežinomų priežasčių“ driokstelėjo apie 9.40 val. vietos (10.40 val. Lietuvos) laiku, sakoma ankstesniame „Currenta“ pranešime.

Sprogimas girdėjosi dideliu atstumu nuo epicentro. Virš „Chempark“ pakilo tirštas juodų dūmų debesis.

Vokietijos civilinės saugos sistema NINA išplatino perspėjimą aplinkinių vietovių gyventojams apie „ekstremalų pavojų“ ir paragino žmones užsidaryti  langus ir duris, taip pat be didelio reikalo neskambinti pagalbos linijomis.

„Currenta“ informavo, kad sprogimas įvyko „Chempark“ sąvartyno ir šiukšlių deginimo įmonės teritorijoje, atskiroje nuo pagrindinio pramonės parko, kur veikia daug chemijos pramonės įmonių, įskaitant „Bayer“, „Lanxess“ ir „Evonik“.

Bendrovė operatorė pažymėjo, kad į įvykio vietą buvo pasiųsta ugniagesių ir oro taršos matavimo specialistų.

Kompleksas „Chempark“ Lėverkuzene yra prie Reino upės, maždaug už 20 km į šiaurę nuo Kelno.

Kelno policija per „Twitter“ pranešė „dėl didelės žalos“ uždariusi Lėverkuzeno apylinkėse keletą plentų.

Pareigūnai ragino vairuotojus apvažiuoti tą teritoriją, o gyventojai buvo paraginti „dėl visa pikta užsidaryti visus langus ir duris“.

„Įvykio vietoje dirba daug policijos pareigūnų, kurie aiškinasi padėtį“, – pridūrė policija.

Vietos gyventojai socialiniuose tinkluose paskelbė nuotraukų, kuriose matyti virš incidento vietos kylantys juodų dūmų debesys. Kai kurie rašė, kad sprogimo banga smarkiai sudrebino jų langus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių