Vokietijos medikai išskrido paimti A. Navalno, bet rusų gydytojai jo neišleidžia

Rusų gydytojai penktadienį pareiškė, kad negalima išgabenti opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno, kuris Omsko ligoninėje gydomas po įtariamo apnuodijimo, o jo atstovė Kira Jarmyš tvirtina, kad toks sprendimas kelia pavojų vyro gyvybei.

„Vyriausiasis gydytojas pareiškė, kad Navalnas netransportuotinas. Jo būklė nestabili“, – parašė K. Jarmyš tviteryje.

„Draudimas išgabenti Aleksejų yra tiesioginė grėsmė jo gyvybei. Likti Omsko ligoninėje be įrangos ir be diagnozės šioje situacijoje yra mirtinai pavojinga“, – pabrėžė ji.

Anksčiau penktadienį iš Vokietijos į Rusiją paimti A. Navalno iš Sibiro ligoninės išskrido medikų orlaivis, pranešė vokiečių žiniasklaida.

Lėktuvas, kuriuo ketinta išskraidinti A. Navalną iš Omsko, Rusijoje turi nutūpti jau po valandos, bet ligoninė atsisako leisti jį išgabenti, tviteryje parašė K. Jarmyš.

„Mūsų suorganizuotas lėktuvas Aleksejui evakuoti turi nutūpti po valandos. Draudimas pervežti Navalną – tai pasikėsinimas į jo gyvybę... Visi būtini dokumentai paduoti. Giminaičio pareiškimas, klinikos Vokietijoje sutikimas priimti, dokumentai dėl pervežimo. Ligoninės sprendimas nepaaiškinamas ir siaubingas“, – rašė ji.

K. Jarmyš pažymėjo, jog iki šiol medikai sakydavo, kad yra pasirengę leisti pervežti A. Navalną.

„Iki šios akimirkos gydytojai kalbėjo, kad yra pasirengę leisti transportavimą. Kaip tik todėl mes kuo skubiausiai jį suorganizavome. Dabar, paskutinę akimirką, gydytojai nebeduoda leidimo“, – rašė K. Jarmyš.

Tuo metu A. Navalno gydytoja Anastasija Vasiljeva mano, kad Omsko ligoninėje nėra pacientui gydyti būtinų sąlygų.

„Aleksejaus neteisėtai neišleidžia iš ligoninės, kurioje nėra nei reikiamos įrangos, nei padoraus gydymo bei reikalingų sąlygų“, – parašė ji savo tviterio paskyroje.

A. Navalnas, 44 metų teisininkas ir kovos su korupcija aktyvistas, vienas balsingiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų, ketvirtadienį buvo hospitalizuotas Sibiro mieste Omske, kai skrydžio metu prarado sąmonę, o lėktuvas buvo priverstas skubiai nusileisti.

K. Jarmyš ketvirtadienį sakė, kad A. Navalnas nuo ryto nieko nevalgė, tik išgėrė arbatos, kurios nusipirko Tomsko oro uoste. Ji kėlė prielaidą, kad aktyvistas galėjo būti apnuodytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kam

Kam portretas
Vatinis idomus.euro projektas tas nahalka tik remia ji .teisingai rusai daro pardavė tėvyne

bet

bet portretas
Visvien idomu,juk jis tos arbatos galejo ir negerti,tai gal ne arbata kalta,keistai,kad aerouoste sugalvojo apnuodyti,gi gal keliavo per ivairias vietas,buvo sutikimai,pietus,ten gal patogiau

Teisingai

Teisingai portretas
Elgiasi Rusija dėl kažkokio navalno jei Rusai važiuotų į Vokietija jie irgi neleistų
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių