Daugeliui šalių uždarius oro susisiekimą su JK, oro uostuose įstrigo daugybė keleivių

  • Teksto dydis:

Vokietijos oro uostuose sekmadienio vakarą įstrigo dešimtys keleivių iš Didžiosios Britanijos, įvairioms šalims, įskaitant Vokietiją, Prancūziją ir Italiją, uždraudus skrydžius ir keliautojų srautus iš JK dėl pranešimų apie naują COVID-19 atmainą. Sunki situacija ir Anglijos oro uostuose i6 kuri7 keleiviai nebegali i6vykti.

Didžiosios Britanijos keliautojams, sekmadienį atvykusiems į Hanoverio oro uostą Vokietijoje, nebuvo leista išvykti iš oro uosto, o sveikatos apsaugos pareigūnai ir slaugytojai, kurių dalis vilkėjo apsauginius drabužius, atvykėliams atliko COVID-19 tyrimus.

Šios priemonės palietė 63 iš Didžiosios Britanijos į Hanoverį atvykusius asmenis, kurie per naktį buvo priversti likti oro uoste ir kuriems nebus leista išvykti, kol nebus gauti neigiami tyrimų rezultatai. Rezultatų tikimasi sulaukti pirmadienį ryte.

Tuo tarpu terminalo pareigūnai keleiviams parūpino sulankstomų lovų.

Oro uoste priverstų likti keliautojų nuotaikos buvo įtemptos.

„Esame Hanoverio oro uoste, laikomi prieš mūsų valią. Mums buvo atlikti tyrimai ir uždrausta palikti oro uostą laukiant rezultatų“, – Vokietijos dienraščio „Bild“ išplatintame vaizdo įraše kalbėjo keliautoja Manuela Thomys.

Vaizdo įraše matomos keliautojų grupelės, įskaitant devynių mėnesių kūdikį,

„Prašau, padėkite mums!“ – prašė pagalbos keliautoja.

Vietos valdžia atsiprašė už nepatogumus, patirtus artėjant Kalėdas.

„Mūsų tikslas yra užkirsti kelią naujos viruso atmainos patekimui į regioną“, – Vokietijos naujienų laidai DPA paaiškino Hanoverio sveikatos pareigūnas Andreasas Kranzas.

Vokietija ketvirtadienį pranešė apie rekordinį naujų užkrato atvejų skaičių, pirmą kartą viršijusi 30 000 ribą. Šalyje dėl COVID-19 jau mirė 24 125 žmonės.

Australija neseks kitų valstybių pavyzdžiu ir įsileis keliautojus iš Jungtinės Karalystės, pirmadienį pranešė australų pareigūnai.

Jie sakė abejojantys, kad pastarasis sergamumo koronavirusine infekcija šuolis Jungtinėje Karalystėje sietinas tik su nauja, labiau užkrečiama koronaviruso atmaina.

Ministras pirmininkas Scottas Morrisonas sakė, kad Australija, kurios formali vadovė tebėra šalies buvusios kolonijinės valdytojos Didžiosios Britanijos karalienė Elzbieta II, mano, jog šiuo metu atvykstantiems keliautojams taikomo 14 dienų karantino visiškai pakanka rizikai suvaldyti.

Mokslininkai pirmą kartą naują viruso atmainą, kuri, jų manymu, yra 70 proc. lengviau perduodama, aptiko rugsėjo mėnesį.

Visgi praėjusią savaitę visoje Europoje suskambo pavojaus varpai, kai minėta atmaina nustatyta kai kuriose Didžiosios Britanijos dalyse.

„Visoje Europoje, kur [virusas] plinta plačiai ir intensyviai, šalims reikia stiprinti savo kontrolės ir prevencijos metodus“, – pareiškė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos skyriaus atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jeigu ką,

Jeigu ką,  portretas
tai JK vakdžia buvo atidariusi VISUS barus, kavines, restoranus, prekybcentrius VISOS tautos naudojimui. Kaipgi prieš Kalėdas nenusipirksi naujų kojinių, neišgersi alučio su chebra ir tt. Va, ir turim, ką turim!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių