„Wagner“ samdinys atskleidė, kaip Kremlius gydo sužeistuosius: ką, po velnių, mes darome?

  • Teksto dydis:

Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašas, kuriame rusų samdinys keikia gydymo ir pagalbos sistemą sužeistiems kariams.

Įrašu apie rusų samdinio pasipiktinimą savo „Twitter“ paskyroje pasidalijo Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenko. 

A. Geraščenko rašė, kad Rusijos „karo respondentas“ skundžiasi dėl karių iš „Wagner“ ir kitų „neoficialių“ dalinių kariškiams nesuteikiamų gydymo paslaugų.

„Štai kokie reikalai. Žinau vaikinų, kurie buvo ligoninėse su kulkų žaizdomis tol, kol jos sugijo. Niekas jais realiai nesirūpino.

Kai juos paleido iš ligoninių, tie kariai nuvyko į savo gimtuosius miestus, kartu turėjo dokumentus, kurie patvirtina sužalojimus. Tie dokumentai turėjo garantuoti reabilitacinį gydymą.

Bet karinio registracijos centro ir mobilizacijos centrų atstovai pareiškė, kad jie nepadeda „Wagner“ samdiniams, nepadeda ir Donecko Liaudies Respublikos kariams.

Jie padeda tik tiems, kurie yra tiesiogiai susiję su Rusijos Federacijos gynybos ministerija. Nieko nebesuprantu, ar mes darome tą patį dalyką?

Ką, po velnių, mes darome? Kurių galų pradėjome šitą specialią karinę operaciją, jeigu toks požiūris? Tiesiog suknistai nesuprantu“, – piktinosi ir keiksmais svaidėsi rusų samdinys.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeWagnergydymasRusijakariaidokumentai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių