Žaibui trenkus į kilimo ir tūpimo taką, trumpam uždarytas Valensijos oro uostas

  • Teksto dydis:

Valensijos oro uostas Rytų Ispanijoje šeštadienį buvo priverstas trumpam stabdyti skrydžius, žaibui trenkus į kilimo ir tūpimo taką, kuris po ne vieną valandą trukusios liūties taip pat buvo apsemtas potvynio vandens, pranešė oro uosto atstovai.

Vėlai penktadienį prasidėjusi audra į rytinį pakrantės regioną atnešė stiprų vėją ir liūtį, kuri ankstyvą šeštadienio rytą dar įsismarkavo.

Oro eismas Valensijos oro uoste iš pradžių buvo sustabdytas apie 10 val. Grinvičo (vidurdienį Lietuvos) laiku dėl audros, o žaibas į kilimo ir tūpimo taką trenkė po kelių valandų.

Tačiau iki 14 val. 20 min. Grinvičo (16 val. 20 min. Lietuvos) laiku oro uostas atnaujino skrydžius, pranešė Ispanijos oro uostų operatorė AENA.

„Valensijos oro uostas jau veikia. Galiausiai 10 orlaivių teko nukreipti į kitus oro uostus, o 28 skrydžiai buvo atšaukti“, – nurodė AENA socialiniame tinkle „Twitter“.

Ispanijos oro erdvės operatorė ENAIRE anksčiau skelbė, kad visi skrydžiai buvo sustabdyti dėl „galingų audrų“ oro uosto zonoje, o regiono pagalbos tarnybos pranešė, kad oro uosto kilimo ir tūpimo takas apsemtas.

„Valensijos oro uosto priverstas uždaryti kilimo ir tūpimo taką dėl susikaupusio vandens“, – tviteryje nurodė pagalbos tarnybos.

Dėl audros Valensijos srityje taip pat buvo sustojęs keliomis priemiestinių traukinių linijomis kursuojančių traukinių eismas, pranešė geležinkelių operatorė ADIF, o Valensijos vyriausybė pareiškė, kad stichija taip pat pakenkė kelioms metro linijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių