Per žemės drebėjimą Turkijoje ir Sirijoje žuvo daugiau kaip 50 tūkst. žmonių

Turkiją ir Siriją mėnesio pradžioje sukrėtusio pražūtingo 7,8 balo žemės drebėjimo metu žuvo daugiau kaip 50 000 žmonių, antradienį pranešė naujienų agentūra AFP.

Duomenis ji atnaujino surinkusi informaciją iš vyriausybinių agentūrų ir dalį Sirijos kontroliuojančių sukilėlių.

Sirijoje iš viso žuvo 5 951 žmogus, o Turkijoje užfiksuoti 44 374 mirties atvejai.

Iš viso abiejose šalyse ši nelaimė pareikalavo 50 325 gyvybių.

Sirijos vyriausybė pranešė, kad jos kontroliuojamose teritorijose žuvo 1 414 žmonių, o Turkijos remiami Sirijos pareigūnai nurodė, kad sukilėlių kontroliuojamose šalies teritorijose žuvo 4 537 žmonės.

Į žuvusiųjų vyriausybės nekontroliuojamose teritorijose skaičių įeina ir žuvusieji konkuruojančių sukilėlių grupuočių valdomose teritorijose.

Vietos valdžios institucijos rėmėsi duomenimis, surinktais iš ligoninių, medicinos centrų ir civilinės gynybos Idlibo ir šiaurinėje Alepo provincijoje, AFP sakė sveikatos apsaugos pareigūnas Maramas al Sheikhas (Maramas Šeichas).

Jis sakė, kad jie taip pat rėmėsi civiliais šaltiniais, nes daugelis jų palaidojo savo žuvusiuosius, nenuvežę jų į ligoninę.

Šį skaičių galutinai suvesti padėjo organizacija „Pagalbos koordinavimo padalinys“ (ACU), vietos Jungtinių Tautų partnerė.

JT teigė, kad remiasi ACU duomenimis, įskaitant žuvusiųjų skaičių, kuris sutampa su Turkijos remiamų valdžios institucijų duomenimis.

Pasak jo, žuvusiųjų sukilėlių kontroliuojamuose rajonuose skaičius yra „beveik galutinis, nes dauguma aukų ištrauktos iš po griuvėsių“.

Anksčiau AFP buvo pranešusi apie 3 688 žuvusiuosius visoje Sirijoje.

Žemės drebėjimas įvyko praėjus beveik 12 metų tęsiantis Sirijos pilietiniam karui, kuris nuniokojo didelius šalies plotus, nusinešė beveik pusę milijono gyvybių ir dar milijonus žmonių privertė palikti namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ko

Ko  portretas
Alahas taip supyko ant savu ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių