Žiemos audros pasekmės Teksase: susidūrus 130 automobilių, žuvo šeši žmonės

Apledėjusioje magistralėje Teksase ketvirtadienį per žiemos audrą susidūrus daugiau kaip 130 automobilių žuvo mažiausiai šeši žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti.

Audra į didelę JAV teritorijos dalį atnešė lijundrą, šlapdribą ir sniegą.

JAV šiaurę ir pietus jungiančioje 35-ojoje magistralėje netoli Fort Verto centro vienas į kitą rėžėsi ir į visas puses lėkė vilkikai, lengvieji automobiliai, sunkvežimiai. Kai kurios transporto priemonės užvažiavo ant kitų viršaus.

„Savo automobiliuose įstrigo daug žmonių, jiems ištraukti reikia hidraulinės gelbėtojų technikos“, – sakė Fort Verto ugniagesių vadas Jimas Davisas (Džimas Deivisas).

Savo automobiliuose įstrigo daug žmonių, jiems ištraukti reikia hidraulinės gelbėtojų technikos.

Mažiausiai 65 žmonės kreipėsi pagalbos į ligonines, 36 jų buvo atvežti greitosios pagalbos automobiliais iš avarijos vietos. Kelių žmonių būklė kritinė, sakė regione greitosios medicinos pagalbos paslaugas teikiančios „MedStar“ atstovas Mattas Zavadsky (Metas Zavadskis).

Avarija įvyko apie 6 val. ryto, kai daug ligoninių ir gelbėjimo tarnybų darbuotojų keliavo iš darbo ar į jį, tad tarp žmonių, patekusių į avariją, yra medicinos darbuotojų, gelbėtojų, policininkų, sakė pareigūnai.

 EPA-ELTA nuotr.

Pasak M. Zavadsky, komandos greitosios pagalbos automobiliais vežasi smėlio ir druskos mišinio, kurį naudoja avarijos vietoje. Vienu metu kažkas atsitrenkė į vieną greitosios automobilį, bet jis apgadintas nesmarkiai, komandos nariai nenukentėjo.

„Važiuojamoji kelio dalis dėl ledo buvo tokia klastinga, kad kai kurie iš pirmųjų gelbėtojų įvykio vietoje griuvinėjo“, – pridūrė jis.

Audra kilo oro sūkuriui, kuris normaliai sukasi virš ašigalio, nuslinkus prie JAV ir Kanados sienos ir šalto oro masėms atsidūrus labiau į pietus nei įprasta, sakė meteorologas Steve'as Gossas (Stivas Gosas) iš Nacionalinės orų tarnybos (NWS) Audrų prognozavimo centro Normane Oklahomoje.

„Dėl to sulaukėme neįprastų ar sezonui nebūdingų šaltų orų, kurie veržiasi į pietus nemaža Jungtinių Valstijų (teritorijos) dalimi į rytus nuo Uolinių kalnų“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas keiciasi

viskas keiciasi  portretas
ir tu saliu pilieciai kurie isnaudojo ir kenke kitiems pajus ant savo kailio gamtos ir sviesiu jegu valymo jega kuri ir palies ju salis nes tai blogio centrai kuriuos sviesos jegos atakuoja ka matome gamtos jegu poveikiu ypac tam regijone ....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių