Žiniasklaida: nustatyta naujo ISIS lyderio tapatybė

Žvalgybos tarnybos nustatė, kad naujasis „Islamo valstybės“ (ISIS) grupuotės lyderis yra Amiras Mohammedas Abdulas Rahmanas al-Mawli al-Salbi, skelbia britų laikraštis „The Guardian“.

Leidinys, remdamasis dviem neįvardytomis žvalgybos tarnybomis, ISIS lyderį įvardijo kaip vieną iš džihadistų grupuotės įkūrėjų, vadovavusių jazidų mažumos pavergimui Irake.

Pasak šaltinių, naujasis ISIS lyderis taip pat prižiūrėjo džihadistų operacijas visame pasaulyje.

Spalį, vos žuvus buvusiam lyderiui Abu Bakrui al-Baghdadi, ISIS naujuoju lyderiu įvardijo Abu Ibrahimą al-Hashimi al-Quraishi.

Jungtinių Valstijų valstybės departamentas rugpjūtį jį įtraukė į medžiojamų teroristų sąrašą ir įvardijo jį kaip „galimą A. B. al-Baghdadi įpėdinį“. Už informaciją apie A. I. al-Hashimi al-Quraishi buvimo vietą Valstybės departamentas siūlo iki 5 mln. dolerių atlygį.

Kai kurie analitikai mano, kad grupuotę nustebino A. B. al-Baghdadi žūtis, todėl tikrasis naujas lyderis nebuvo išrinktas taip greitai.

„The Guardian“ teigimu, A. M. A. R. al-Mawli al-Salbi buvo išrinktas praėjus kelioms valandoms po to, kai A. B. al-Baghdadi žuvo per JAV kariuomenės operaciją, o A. I. al-Hashimi al-Quraishi vardo neva nėra girdėję nei kiti aukšti ISIS lyderiai, nei žvalgybos tarnybos.

Leidinyje naujasis ISIS lyderis apibūdinamas kaip „užsigrūdinęs veteranas, kaip ir A. B. al-Baghdadi, neabejotinai lojalus ekstremistų grupuotei“.

Teroristų grupuotės lyderis gimė Irako turkmėnų šeimoje Tal Afaro mieste, jis yra vienas iš nedaugelio ne arabų ISIS lyderių.

„The Guardian“ duomenimis, naujasis džihadistų vadas Mosulo universitete baigė šariato teisės studijas, kurios padėjo jam iškilti islamistų gretose.

A. M. A. R. al-Mawli al-Salbi religinio pobūdžio nurodymai taip pat padėjo islamistams įvykdyti jazidų genocidą.

JAV valstybės departamento duomenimis, jis yra vienas iš ISIS „aukščiausio rango ideologų“, kuris „padėjo pateisinti jazidų religinės mažumos šiaurės vakarų Irake pagrobimus, žudymą ir pardavimą į vergiją, taip pat jis prižiūrėjo kai kurias teroristų operacijas visame pasaulyje“.

Pasak „The Guardian“, 2004 m. jis kalėjo JAV kariuomenės belaisvių stovykloje „Camp Bucca“ Irake, kur ir susitiko su A. B. al-Baghdadi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pasiūlyk jiems ištarti kokią lietuvišką Dzindziliauskaitę - irgi pasibaisės...sakys, šėtono įsikūnijimas..

Petras Jonas Tadas Brudas- Kudas

Petras Jonas Tadas Brudas- Kudas portretas
Jėzau, kažkoks frankenšteino vardas. Jis ką, pakrikštytas 4 kartus?

Išvada

Išvada  portretas
ISIS nenugalimas. Vakarų teroristai jo niekados nesunaikins.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių