Žiniasklaida: V. Putinas nekentė V. Zelenskio nuo pat pirmojo susitikimo

  • Teksto dydis:

Daugelis dalyvavusių Normandijos ketverto viršūnių susitikime 2019 metų gruodį, yra įsitikinę, kad Kremliaus vadovas nekenčia jaunojo kolegos – Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, skelbia UNIAN cituodama „The Wall Street Journal“.

Kaip „The Wall Street Journal“ rašo savo studijoje apie Rusijos karo prieš Ukrainą pradžios priežastis, V. Zelenskis „pelnė V. Putino panieką per pirmąjį ir kol kas vienintelį viršūnių susitikimą 2019 m. gruodžio mėnesį Paryžiuje“.

Tada Rusijos ir Ukrainos prezidentai bandė surasti būdą, kaip užbaigti penkerius metus trukusias kovas Rytų Ukrainoje, rašė „CBS News“. Abu lyderiai Paryžiuje buvo kartu su Prancūzijos ir Vokietijos vadovais – Emmanueliu Macronu bei Angela Merkel.

Derybose pagrindinis dėmesys buvo skiriamas 2015 metų taikos susitarimo Rytų Ukrainoje įgyvendinimui, tačiau jis įstrigo. Ukrainos protestuotojai Kyjive spaudė V. Zelenskį per daug nepasiduoti V. Putinui.

Pasak „The Wall Street Journal“, 2019-aisiais Ukrainos prezidentas kategoriškai atmetė Rusijos prezidento įvardytas susitarimo detales.

„Rusai buvo įsiutę“, – „The Wall Street Journal“ citavo aukšto rango prancūzų pareigūną. Anot jo, daugelis tame posėdyje dalyvavusių yra įsitikinę, kad Rusijos lyderis nekenčia jaunojo kolegos iš Ukrainos.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojesusitikimasVolodymyras ZelenskisVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių