Žlugo paliaubos šiaurės vakarų Sirijoje: žuvo dar 4 civiliai

Vėlai vakare pirmadienį, kelios valandos po to, kai Sirijos vyriausybės karinės pajėgos paskelbė atnaujinančios atakas prieš šiaurės vakarų teritorijas, žuvo keturi civiliai. Režimo atstovai teigė pasitraukę iš paliaubų todėl, kad prieš tai jas jau spėjo sulaužyti sukilėliai.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ teigė, kad mažiausiai keturi civiliai žuvo ir nemažai buvo sužeista, kai Sirijos vyriausybės sraigtasparnis atakavo Moreko miestą šiaurinėje Hamos provincijos dalyje.

Stebėsenos agentūra skelbė, kad vyriausybės karo lėktuvai surengė daugiau nei 60 antskrydžių prieš Chan Šeichūną, Tamanėją, Kfar Sainą ir Maaret al Numano priemiesčius Idlibo regione. Organizacija taip pat nurodė, kad Rusijos lėktuvai taip pat apšaudė pietines Idlibo teritorijas.

Kiek anksčiau pirmadienį Sirijos armija pranešime, kurį paskelbė SANA naujienų agentūra, teigė, kad atnaujins karines operacijas prieš teroristines organizacijas.

Iki šio pareiškimo nuo ketvirtadienio galiojo paliaubos – Sirijos vyriausybė buvo sutikusi dėl taikos Idlibo regione ir centrinėje Hamos provincijoje sąlygų. Paliaubos buvo priimtos po jau tris mėnesius besitęsiančios vyriausybės, kurią remia ir Rusija, karinės programos prieš sukilėlių kontroliuojamas teritorijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mosule ir Rakoje

Mosule ir Rakoje portretas
Iki šiuol lavonu nesurinko. Po sajungininku operaciju.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių