JAV teisingumo departamentas įkliuvo dėl brangių pyragaičių

JAV vyriausybė stropiai ieško būdų, kaip sumažinti federalinio biudžeto deficitą, ir, kaip rodo naujausias patikrinimas, pirmiausia ji gali atsisakyti 16 dolerių (41 lito) kainuojančių keksų ir 10 dolerių (25,5 lito) kainuojančių sausainių.

„Mes nustatėme, kad 2009 metų rugpjūtį per konferenciją juridiniais klausimais Vašingtone (teisingumo) departamentas išleido 16 dolerių už 250 jos dalyviams patiektų keksų“, - sakoma Teisingumo departamento Vyriausiojo inspektoriaus tarnybos ataskaitoje, paskelbtoje antradienį.

Teisingumo departamentas išleido 121 mln. konferencijoms surengti 2008 ir 2009 finansiniais metais, ir tai buvo daugiau nei visi išlaidų apribojimai, sakoma pranešime, kuriame išnagrinėtos 10 konferencijų, surengtų per šį laikotarpį, išlaidos.

Per patikrinimą nustatyta, kad vienos iš jų dalyviai buvo palepinti itin brangiais keksais iš viešbučio „Capital Hilton Hotel“, esančio už kelių kvartalų nuo Baltųjų rūmų, taip pat sausainiais ir pyragaičiais po 10 dolerių už vieną.

Per kitą konferenciją departamentas išleido po 32 dolerius (82 litus) vienam žmogui pasivaišinti sausainiais, kukurūzų spragėsiais ir šokoladiniais batonėliais, taip pat kava, kurios puodelis kainavo 8,24 dolerių (21 litą), rašo pranešimo autoriai.  

Be to, Teisingumo departamentas išleido beveik 600 tūkst. dolerių penkių konferencijų organizavimo paslaugoms, praneša dokumentas.

Departamento atstovė pažymėjo, jog dauguma konferencijų vyko dar tuo metu, kai nebuvo nustatyta griežtų maisto ir gėrimų kainų apribojimų, pridurdama, jog Teisingumo departamentas nuo 2009 metų imasi priemonių, „kad ... ši problema vėl nepasikartotų“.

Ataskaita apie tokį lėšų švaistymą sukėlė daug atsiliepimų Kongrese.

Senatorius Chuckas Grassley, respublikonų vadovas Senato juridinių klausimų komitete, pranešė žurnalistams, jog ataskaita rodo, nuo ko reikia pradėti mažinti išlaidas siekiant sumažinti biudžetą 1,2 trln. dolerių.

„Keksai po 16 dolerių ir 600 tūkst. konferencijų organizavimo paslaugoms - tai verčia amerikiečius abejoti vyriausybe ir reikalauti permainų“, - pareiškė Ch. Grassley.

„Žmonės įpykę - ir jie tam turi visą teisę“, - pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: JAVpyragėliaikeksai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių