Pereiti į pagrindinį turinį

A.Butkevičius kultūros ministro poste norėtų matyti I.Marčiulionytę

2012-11-29 18:23
A.Butkevičius kultūros ministro poste norėtų matyti I.Marčiulionytę
A.Butkevičius kultūros ministro poste norėtų matyti I.Marčiulionytę / Redo Vilimo nuotr, Fotobankas

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius teigė kultūros ministro poste norintis matyti ambasadorę Iną Marčiulionytę.

Žurnalistų klausiamas, ar kandidatas į kultūros ministrus negali būti renkamas iš kultūros atstovų pateikto sąrašo, jau atmetus kelis Darbo partijos pateiktus kandidatus, A.Butkevičius sakė, kad minėtame sąraše yra ne vienas žmogus, galintis vadovauti Kultūros ministerijai.Tačiau paskirtasis premjeras pats įvardijo vienintelę kandidatūrą iš šio sąrašo - I.Marčiulionytę.

„Aš manau, ten ne vienas tinkamas žmogus, ir, pavyzdžiui, man teko dirbti su ponia I.Marčiulionyte, kuri irgi ten viena iš kandidačių, tai abiem rankom būčiau už“, - sakė premjeras.

Buvusi Lietuvos ambasadorė UNESCO I.Marčiulionytė šiuo metu dirba Užsienio reikalų ministerijoje, ambasadore ypatingiems pavedimams.Tačiau jis taip pat patvirtino, jog dėl šios kandidatūros su Darbo partija dar nesitarta.

„Mes dar kol kas nekalbėjom“, - klausiamas, ar šią kandidatūrą yra aptaręs su Darbo partijos pirmininku Viktoru Uspaskichu, sakė A.Butkevičius.

Paskirtasis premjeras jau atmetė mažiausiai tris Darbo partijos pasiūlytus kandidatus į kultūros ministrus. Ketvirtadienį A.Butkevičius patvirtino, jog neigiamai vertina rašytojo, žurnalisto Giedriaus Drukteinio kandidatūrą. Dar anksčiau premjeras atmetė pasiūlytas aktoriaus Juozo Gaižausko ir renginių organizatoriaus Tado Rimdžiaus kandidatūras.

„Galutinio sprendimo dar nėra, bet aš apie jį susidariau nuomonę neigiamą“, - apie paskutinį viešai įvardintą kandidatą, G.Drukteinį, ketvirtadienį sakė A.Butkevičius. Perklaustas, ar oficialiai teikiamų kandidatų sąraše G.Drukteinio pavardės nebus, A.Butkevičius atsakė: „Jūs labai teisingai supratot“.Nors dar išvakarėse trečiadienį A.Butkevičius teigė turįs kandidatus į visus ministrų postus, o apie „darbiečių“ pateiktus kandidatus į kultūros ir žemės ūkio ministų postus sakė galįs "garantuoti, kad šios kandidatūros tikrai vertos dėmesio dėl jų parinkimo į ministrų pareigas.

Taip pat ketvirtadienį paskirtasis premjeras pripažino, jog jam darosi pikta „darbiečiams“ užtrukus pateikti tinkamus kandidatus, ir kad neatradus tinkamų ministrus yra pasiryžę deleguoti socialdemokratai.„Nebe juokinga, o darosi pikta“, - klausiamas, ar  Vyriausybės formavimas jam nepradeda priminti farso, sakė A.Butkevičius. „Jeigu reikės, mes iš savęs galėsim deleguot ne vieną“, - taip pat sakė paskirtasis premjeras.A.Butkevičius taip pat patvirtino, jog oficialiai prezidentei Daliai Grybauskaitei dar nėra pateikta „darbiečių“ į žemės ūkio ministrus pasiūlyto Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) profesoriaus, Darbo partijos kaimo reikalų komiteto pirmininko Vigilijaus Juknos kandidatūra.Tačiau šią kandidatūrą paskirtasis premjeras sakė vertinantis palankiau.

„Ponas V.Jukna yra mokslininkas, kiek žinau, mokslo bendruomenė atsiliepia gana teigiamai, ir kai kada nebūtina, kad žmogus būtų su didžiule darbo patirtim ir žinotų Briuselio koridorius, bet yra tam tikri iššūkiai, kurie gali būti išbandyti ir atėjusiems žmonėms iš artimo sektoriaus“, - sakė A.Butkevičius.

„Oficialus mano dokumentas guli mano stalčiuj (...) čia yra laiko klausimas“, - į klausimą, ar V.Juknos kandidatūra pateikta šalies vadovei, sakė paskirtasis premjeras.Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas. Ministrų kabinetas turi būti suformuotas per 15 dienų nuo premjero paskyrimo.

A.Butkevičius ministru pirmininku paskirtas pirmadienį, lapkričio 26 dieną.Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų