Pereiti į pagrindinį turinį

A.Lydeka į Jungtinę frakciją nesijungia

2010-09-23 18:57
A.Lydeka į Jungtinę frakciją nesijungia
A.Lydeka į Jungtinę frakciją nesijungia / Gedimino Bartuškos nuotr.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Arminas Lydeka nuo šiol priklausys Liberalų sąjūdžio frakcijai Seime. Jis apsisprendė nesijungti į Jungtinę Liberalų ir centro sąjungos ir Tautos prisikėlimo partijos frakciją.

A.Lydeka į Seimą pateko kaip Liberalų ir centro sąjungos narys, tačiau vasarą parlamentaras šią partiją paliko. Dar kurį laiką A.Lydeka priklausė liberalcentristų frakciaji Seime, tačiau šiai susijungus su "prisikėlėliais" A.Lydeka prisijungė prie Liberalų sąjūdžio frakcijos.

Savo ruožtu Jungtinės frakcijos seniūnas liberalcentristas Algis Čaplikas teigia, kad A.Lydeka jų frakciją paliko ne dėl politinių priežasčių, o dėl "išskaičiavimo".

"A. Lydeka reikalavo garantijų dėl ateities karjeros. Be to, davė suprasti,  kad nesutikus su jo keliamomis sąlygomis frakcija liks be septintojo nario ir iširs", - tokio turinio pranešimą ketvirtadienį išplatino Jungtinė frakcija.

Savo ruožtu A.Lydeka tokius kolegos A.Čapliko teiginius vadina negarbingais.

"Nieko aš nešantažavau ir nieko man nereikėjo. Tai yra totalus melas", - portalui 1diena.lt sakė A.Lydeka.

A.Čapliko teigimu, A. Lydeka, kuris į Seimą pateko tik Liberalų ir centro sąjungos dėka, o Žmogaus teisių komiteto pirmininko postą užėmė, nes buvo deleguotas LiCS frakcijos, turėtų atsisakyti ir mandato, ir komiteto pirmininko pozicijos. 

Tačiau A.Lydeka ginasi, kad Jungtinė frakcija buvo sudaryta apskritai be jo žinios. Esą grįžęs iš komandiruotės parlamentaras sužinojo, kad įkurta nauja frakcija ir turėjo iš naujo spręsti, ką pasirinkti.

"Nuo seno būdamas liberalių pažiūrų rinkausi tą frakciją, kurioje liberali ideologija tvirtesnė", - sakė A.Lydeka.

Liberalų ir centro sąjungos bei Tautos prisikėlimo partijos frakcijos susijungė antradienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų