Pereiti į pagrindinį turinį

Alytiškiai grasina piketais per krepšinio čempionatą

2011-08-18 14:26
Alytiškiai grasina piketais per krepšinio čempionatą
Alytiškiai grasina piketais per krepšinio čempionatą / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Antra diena Alytaus miesto savivaldybės komitetuose vyksta posėdžiai. Juose svarstoma ta pati tema – dėl prekybos laiko apribojimo sporto rūmų kavinėje.

„Jeigu valdžia gyventojų nepalaikys, „Eurobasket” pirmenybių programa greičiausia pasipildys dar vienu renginiu – alytiškių piketu prie mūsų arenos”, - žada Žuvinto g. 9 namo gyventojas Jonas Pavilonis.

„Klausimas mums tapo opus prieš dvejus metus, kai Naujoji g. 52 įsikūręs baras „Intra“, remontui uždarius sporto rūmus ir juose esančią kavinę, baseino pastato atidarė naktinę alkoholio parduotuvę”, - pasakoja Žuvinto g. 3, 7 ir 9 namų bendrijos nr. 379 pirmininkas Juozas Jasauskas.

Laiko turintis 70-metis per ne kartą yra suskaičiavęs, kad po vidurnakčio, per 15 minučių, prie naktinės privažiuoja po 20 ir daugiau automobilių. Pasak pirmininko, dažniausia savo transporto priemonėse alkoholį prie sporto rūmų vartojantys ne vieną dešimtį naktų pavertė „festivaliais“. Tai liudija ir policija – vien per šių metų pusmetį prie sporto rūmų užfiksuoti 4 didesni, mažesni nusikaltimai.

„Gyvenimas čia virto košmaru“, - teigia 66-erių J. Pavilonis, kuris – vienas iš 40-ies bendrijos gyventojų, prieš dvejus metus padėjusių parašą už tai, kad situacija, kai alkoholis laisvai liejas reprezentacinėje sporto ir kultūros įstaigoje, būtų išspręsta civilizuotai. Kreipimęsi savivaldybėn randame ir Angelės Džiautienės, Tautvydo Džiauto – dabartinio miesto mero Felikso Džiauto žmonos ir sūnaus parašus. Pats miesto meras, paklaustas, apie tai, ką jis mano dėl „naktinės“ sporto rūmuose, teigia, kad reprezentacinis sporto pastatas skirtas ne tam, kad jame būtų vykdoma alkoholio prekyba.

Deja, per dvejus metus konfliktinė padėtis pasikeitė tik tiek, kad gyventojų „nenervuoja“ užrašas, rodantis, kur užeiti į „naktinę“. Tačiau, kaip sakoma - kas ieško, tas suranda, o iki 3 valandos nakties dirbanti alkoholio taškas, skirtas „vartoti vietoje ir išsinešti“, veikia pilnu pajėgumu, gyventojams leisdamas miegoti švintant, kai iki darbo pabaigos išsinešimui įsigytas alkoholis būna suvartojamas, o ir „dalyvautojai“ būna pailsę. „Ir taip dvejus metus“, - teigia bendrijos pirmininkas J. Jasauskas ir jo žmona Janina, dėl ramybės, pasak jų, vis dažniau gyvenantys ne savo bute Žuvinto g., o sodų bendrijoje užmiestyje.

Alytausgidas.lt žiniomis, ikišiol Alytuje nė vienas baras neišgyveno konfliktuodamas su gyventojais. Naujosios – Žuvinto g. sankryžoje užsidarė  „7 laipteliai”, virš „Eglės“ parduotuvės Statybininkų g. buvusi „Ribavos“ bendrovės užeiga, prie Seirijų – Ligoninės g. veikęs naktinis klubas „Lucky Shot“.

Alytaus miesto savivaldybės administracijoje parengtas ir tarybos komitetams svarstyti pateiktas sprendimo projektas dėl prekybos laiko apribojimo kavinėje – bare „Intra“ (Naujoji g. 52, Alytaus sporto ir rekreacijos centre) nuo 24 iki 6 valandos. Šiuo metu kavinė nedirba nuo 3 iki 10 val. Komitetams apsvarsčius galutinį žodį tars Alytaus miesto taryba.

Kad alkomaratonai turi baigtis, atrodo, supranta ir „Intros“ kavinę Alytaus arenoje nuo 2002 metų valdančios bendrovės „Alvintra“ savininkė, vadovė Lina Ribinskienė. „Aš tikrai nenoriu konfliktuoti su gyventojais“, - tvirtina „Alvintros“ vadovė, kurios manymu, vyresnių Žuvinto g. gyventojų įspūdžiai kiek perdėti. Ponia Lina sako galinti prekiauti kad ir visą parą – toks verslas, be to – licenciją ir reikiamą atstumą nuo gyvenamųjų namų turinti. L. Ribinskienė sako, visą teritoriją filmuojanti kameromis, o artimiausiu metu imsis ir priemonių, kurios turėtų pažaboti „naktinės“ klientų keliamą triukšmą. Kokių..?

Kol kas verslininkė „priešnuodžių“ neatskleidžia, tik pasižada, jeigu jos nepasiteisins, „Intra“ po „Eurobasket“ čempionato vėl sugrįš prie ankstesnio ritmo, kuriuo gyveno iki Alytaus arenos remonto – panaikins „naktinę“ ir nuo rugsėjo pradžios užsiims kavinės veikla. „Alvintroje“ šiuo metu dirba 13 darbuotojų, panaikinus nakties alkoholio prekybą, anot L. Ribinskienės, teks atleisti 4. Minėta bendrovė taip pat užsiima viešuoju maitinimu – tiekia maistą tuberkuliozės ligoninei ir nakvynės namams Alytuje, dalyvavo Alytaus rajono mokinių maitinimo konkurse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų