Pereiti į pagrindinį turinį

„Baltųjų pirštinių“ iniciatoriams - apdovanojimai „Už pilietinę drąsą“

„Baltųjų pirštinių“ iniciatoriams - apdovanojimai „Už pilietinę drąsą“
„Baltųjų pirštinių“ iniciatoriams - apdovanojimai „Už pilietinę drąsą“ / BFL nuotr.

Pilietinės akcijos „Baltosios pirštinės“ iniciatoriams įteiktas apdovanojimas „Už pilietinę drąsą“. Jaunimas įvertintas už pastangas skleidžiant nepakantumą balsų pirkimams per rinkimus.

Apdovanojimas „Už pilietinę drąsą“ – pirmasis pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ įvertinimas už darbą per spalį vykusius rinkimus į Seimą.

Tąkart pasipiktinę dėl balsų pirkimų pirmajame ture, akcijos „Mes darom“ iniciatoriai neabejingus piliečius sutelkė bendram savanoriškam darbui: fiksavo pažeidimus, užkirto kelią balsų pirkimui ir taip prisidėjo užtikrinant skaidrius rinkimus.

„Džiaugiuosi, kad jaunimas prabudo, ir jo nereikia raginti: būkite aktyvūs, pilietiški, jie patys nusprendė parodyti nepakantumą blogybėms“, – sako Seimo grupės „Už Lietuvą be korupcijos“ pirmininkė Agnė Bilotaitė.

„Svarbu buvo patiems žmonėms, kad jie registravo pažeidimus, turbūt svarbiau nei pats pažeidimo užregistravimas. Prieš 5 metus turėjome telkti žmones, kad eitų rinkti šiukšlių. Ir šiemet turim 240 tūkst. savanorių, visus juos vienija bendras tikslas. Tie žmonės, kurie dalyvavo akcijoje, daugiau nebešiukšlina. Ir ką matome? Šiemet surinkome 5 kartus mažiau šiukšlių“, – teigia „Mes darom“ valdybos narys Danielius Stasiulis.

„Iniciatyva [fiksuoti pažeidimus], suorganizuota per 4 dienas, sulaukė didelio visuomenės dėmesio. Džiaugiamės, kad turime pirmąjį įvertinimą. Šiandien vykusios diskusijos metu pamatėme, kad turime potencialo veikti daugiau ir burti visuomenines organizacijas į kovą su korupcija“, – sako „Mes darom“ direktorius Karolis Sargūnas.

Nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ Korupcijos suvokimo indekso lentelėje šiemet Lietuva užėmė 48 vietą tarp 176 pasaulio šalių – tai dviem pozicijomis geriau nei pernai. Tačiau ekspertų teigimu, bendrame pasaulio ir Europos Sąjungos kontekste Lietuva pažangos nepadarė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų