A. Butkevičius bijo prarasti pozicijas visoje Lietuvoje

Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius perspėja partiją, kad nesustiprinus pozicijų sostinėje ateityje socialdemokratams gresia pralaimėti visos Lietuvos mastu.

Sveikindamas partiją su pergale rinkimuose A. Butkevičius pažymėjo, jog rinkėjų skaičius mažėja ir kur kas labiau - rajonuose, o ne didžiuosiuose miestuose.

„Vilnius pagal gyventojų skaičių – tai maždaug 13 vidutinio dydžio šalies savivaldybių. Išvada paprasta: nesutvirtinę savo įtakos miestuose, rizikuojame netolimoje ateityje prarasti pozicijas visos Lietuvos mastu“, - sekmadienį partijos tarybos posėdyje sakė A.Butkevičius.

„Tai vienas iš pirmaeilių uždavinių, kuriuos jau dabar turi spręsti partijos vadovybė. Prisiminkime: nauji rinkimai prasideda tik įvykus rinkimams, jau kitą dieną. Ir jau dabar reikia pradėti jiems ruoštis, nes rytoj gali būti vėlu“, - pažymėjo partijos lyderis ir kandidatas į naujuosius premjerus A.Butkevičius.

Socialdemokratai gavo daugiausiai mandatų Seime, tačiau daugiamandatėje apygardoje buvo antri su daugiau kaip 18 proc. rinkėjų balsų, o Vilniuje ir Kaune juos aplenkė pagal rinkimų rezultatus daugiamandatėje buvę treti konservatoriai.

LSDP Seimo rinkimuose gavo 38 mandatus ir ėmėsi iniciatyvos formuoti valdančiąją koaliciją, dėl kurios derasi su 29 vietas parlamente turėsiančia Darbo partija ir 11 vietų gavusia partija „Tvarka ir teisingumas“. Taip pat jungtis į koaliciją pakviesta 8 mandatus būsimajame Seime turėsianti Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LRRA).

Valdančiąją centro-kairės koaliciją formuojančios partijos planuoja kitą savaitę pasirašyti koalicijos sutartį. Pirminiais duomenimis, koalicijos sutarties pasirašymas numatytas antradienį, lapkričio 6 dieną.

Formuojama dauguma naujame parlamente gali turėti nuo 78 balsų - be Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, iki 86, jei LLRA prisijungtų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rinkejas

rinkejas portretas
pradejus priverstine namu renovacija nuvilsit visus rinkejus

jo

jo portretas
kokia geda taip kalbeti tautai,jus atejote dirbti Lietuvos zmonems.O jus del savo lovio sukat galvas.

Z.Z.

Z.Z. portretas
Ne savo partijos pozociju ziurekit ,o nuskurdintos tautos interesus ginkite......po paraliais.....ir vel prasideda dainele kaip katyte vijo pele.........TFU !!!!!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių