Pereiti į pagrindinį turinį

A. Butkevičius neteiks M. Kuklieriaus į žemės ūkio ministrus

2012-11-27 13:50
A. Butkevičius neteiks M. Kuklieriaus į žemės ūkio ministrus
A. Butkevičius neteiks M. Kuklieriaus į žemės ūkio ministrus / Vyginto Skaraičio (BFL) nuotr.

Paskirtasis premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius antradienį pareiškė neteiksiąs „darbiečių“ pasiūlyto kandidato į žemės ūkio ministrus konservatoriaus Mindaugo Kuklieriaus.

„Dėl žemės ūkio ministro klausimas yra didžiulis, tikriausiai bus pateikta kita kandidatūra“, - žurnalistams Seime sakė A.Butkevičius.A.Butkevičius teigė po pokalbio su M.Kuklieriumi suabejojęs, ar šis vykdysiąs centro-kairės koalicijos Vyriausybės programą.

„Vakar išsakytos tam tikros mintys, dėl kurių susidariau nuomonę, kad jis nelabai yra nusiteikęs įgyvendinti dabartinės Vyriausybės programą. Išsireikšta, kad iš didelio blogio renkasi mažiausią, žinote, tai ne ministro kalba“, - teigė paskirtasis premjeras.

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas antradienį žurnalistams teigė nežinąs, kad M.Kuklieriaus kandidatūra netinka.„Nežinau, nežinau, kol kas nežinau. Aš nežinau. Žinote, kartais keičiasi nuomonė“, - tvirtino jis.

Pirmadienį A.Butkevičius teigė, jog „darbiečių“ pasiūlytas M.Kuklierius „nėra žmogus iš šalies“, Žemės ūkio ministerijoje jis dirba daug metų ir nėra naujokas, tačiau kartu pridūrė turįs nemažai klausimų kandidatui.

Konservatorių lyderis Andrius Kubilius antradienį interviu LRT radijui kritiškai įvertino A.Kuklieriaus norą dirbti naujos valdančiosios koalicijos ministru.

„Čia ne partiečio žingsnis, pirmas dalykas, tai yra asmeninis sprendimas, jeigu jisai ir bus daromas, aš jam tikrai nepritariu, ir tą išsakiau labai tiesiai šviesiai. Tai, kad tos partijos, kurios dabar bando sudaryti koaliciją, yra tokioje padėtyje, kad gerų specialistų randa tik pas mus, tai čia yra tų partijų problema“, - dėstė A.Kubilius.

Jis taip pat sakė linksmai vertinantis situaciją, kai specialistų gausa besigyrusi Darbo partija ministrų dairosi tarp konservatorių.

„Tai, aišku, šiek tiek linksmai galima vertinti, nes Darbo partija skelbė, kad turi labai daug gerų specialistų į kiekvieną poziciją - po 10 ir dar daugiau, na o dabar pasirodo, kad geri specialistai yra tik pas konservatorius, Darbo partijoje to nėra. Iš kitos pusės tai vėlgi ir ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius skelbia, kad konkrečiai poną Kuklierių kviestųsi į ministro postą, nes reikia garantuoti politikos tęstinumą - šioje vietoje aš galiu tiktai linksmai pasakyti, kad geriausiai tęstinumą galėtų garantuoti mūsų partijos koalicija ir mūsų Vyriausybės tęstinumas“, - kalbėjo A.Kubilius.

40 metų M.Kuklierius šiuo metu eina žemės ūkio viceministro pareigas. Jis yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys, šiemet kaip konservatorių kandidatas dalyvavo Seimo rinkimuose.

M.Kulierius Lietuvos žemės ūkio universitete yra įgijęs žemės ūkio ekonomikos ir organizavimo specialybę, taip pat yra studijavęs Danijoje, Anglijoje, JAV.Jis Žemės ūkio ministerijoje dirba nuo 1997 metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų