Dalyje Jonavos biudžetinių įstaigų planuojamos kalėdinės premijos

Jonavos savivaldybė ketina leisti 27 pavaldžių įstaigų vadovams išsimokėti tryliktus atlyginimus. Be to, ketinama kitąmet 11 rajono biudžetinių įstaigų pakelti kasmėnesinius priedus.

Premijas turėtų gauti mokyklų, vaikų darželių, įvairių socialinių įstaigų vadovai. Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus aiškinimu, priedus savivaldybei pavaldžių įstaigų vadovai galės sau skirti iš per metus sutaupytų lėšų.

Tarybos projektas, leisiantis gauti priedus, mero aiškinimu, parengtas siekiant įvertinti taupiai gyvenusių įstaigų vadovus.

„Čia ne priedas, čia tokia kaip vienkartinė metinė premija. Jinai mokama iš esamo darbo užmokesčio fondo. Kitaip tariant, nė vienos iš įstaigų darbo užmokesčio fondas nėra didinamas. Premijos mokamos dėl vidinių sutaupymų: kai kurie žmonės sirgo, galbūt buvo neužpildytas etatų skaičius. Leidžiama išsimokėti ir vadovui vienkartinę išmoką, ir vadovas savo sprendimu galės paskirstyti darbuotojams vienkartines išmokas, kokios jos galėtų būti. Dėl darbuotojų sprendžia pats vadovas, o dėl vadovo - taryba“, - BNS aiškino M.Sinkevičius.

Jis teigė nematantis nieko blogo, kad sutaupytos lėšos bus išmokėtos kaip priedai. Jis taip pat pažymėjo, kad dalyje rajono įstaigų nebus mokamos premijos, nes jose nėra sutaupyta lėšų.

„Yra daug institucijų ir nutarime jūs matote tik tas, kurios sutaupė. Kitaip tariant, jos ekonomiškai naudojo darbo užmokesčio fondus. Pavyzdžiui, viena iš gimnazijų papuolė, kita nepapuolė“, - dėstė jis.

Jo teigimu, Vyriausybės ne vieną kartą kartotus raginimus vengti premijų galima „įvairiai interpretuoti“. Grąžinus lėšas į biudžetą, esą nebūtų spėjama jas panaudoti.
„Visą laiką tokia situacija susidarydavo. Gal ir būtų galima sutaupytas lėšas persikelti ir kažką padaryti, bet galvokime logiškai - nei keliui nei gatvei, nei kažkam nebeskirsi, nei kažką sutvarkysi, nei kažką surenovuosi“, - svarstė meras.

Apie lėšų grąžinimą į valstybės biudžetą jis kalbėjo dar skeptiškaiu: „Yra taip, kad iš tų savivaldybių, kurios sutaupė, paima ir atiduoda toms savivaldybėms, kurios neįvykdė suplanuoto biudžeto. Mūsų viršplaninių lėšų turėjimas atsirūgtų taip, kad į kitus metus tos lėšos neperkeliamos“.

Tuo metu ketinimą 11 įstaigų vadovams nustatyti 20-35 proc. priedus prie atlyginimų 2012 metams meras aiškino didėjančia infliacija. Šis sprendimas daugiauai paliestų socialinių, kultūros įstaigų, priešgaisrinės tarnybos vadovus.

„Mes faktiškai tuo sprendimu atstatome 2008 metų situaciją. Gyvenimas keičiasi ir infliacija didėja, maisto kainos didėja, kiekvienas vadovas dvejus metus su tuo kriziniu variantu gyveno. Net ir krizės akivaizdoje, tai yra 2009, 2010 ir 2011 metais, jiems buvo mokami metiniai priedai, kurie sudarė 20, 10 ar 15 procentų. Dabar siūlome atstatyti į prieškrizinį laikotarpį“, - teigė M.Sinkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fui

fui portretas
jiems ne krize pyz...duku valdzia

cha

cha portretas
o aiskina,kad ner jau ka taupyt...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių