Darbo partija į suvažiavimą rinksis švęsti

Opozicinė Darbo partija (DP) šeštadienį Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje", rengia šventinį suvažiavimą, į kurį paminėti organizacijos gimtadienio pakviesti apie 5 tūkst. partijos narių.

„Pamatėme, kad tokio didelio suvažiavimo iki Seimo rinkimų jau nebeturėsime kada surengti, todėl nutarėme pasinaudoti proga dabar“, - suvažiavimo išvakarėse BNS sakė DP frakcijos seniūnas Seime Vytautas Gapšys.

DP švenčia aštuntąsias įkūrimo metines.

„Pirmieji aštuoneri metai mūsų partijai yra neapsakomai vertingi ir įdomūs. Tad su geriausiais bendražygiais norime juos deramai paminėti, bet politikos klausimų tikrai nepamiršime. Kalbėsime ne tik apie rinkimus, ar programą, bet paliesime ir ilgalaikę šalies politiką“, - suvažiavimo išvakarėse teigė Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas.

Anot jo, suvažiavimo metu taip pat bus pristatytos pagrindinės kitąmet vyksiančių Seimo rinkimų programos gairės, kalbama apie partnerystę su kitomis partijomis, bus pristatyti partijos kandidatai vienmandatėse apygardose.

V.Gapšys neatmetė galimybės, kad suvažiavimo delegatams bus pristatyti DP kandidatai vienmandatėse rinkimų apygardose.

Darbo partija deklaruoja turinti per 12,5 tūkst. narių. Seime dirba dešimt jos atstovų, per vasarį vykusius savivaldos rinkimus jis gavo 165 mandatus iš 1,5 tūkstančio.

Šiuo metu Vilniaus apygardos teisme DP, kaip juridinis asmuo, ir jos lyderis su keliais bendražygiais teisiami dėl vadinamosios juodosios buhalterijos vedimo.

Generalinės prokuratūros duomenimis, 2004-2006 metais DP partijos dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

Naujausių sociologinių tyrimų duomenimis, per Seimo rinkimus „darbiečiai“ gautų apie 13 proc. rinkėjų balsų.


Šiame straipsnyje: Darbo partija

NAUJAUSI KOMENTARAI

būtų

būtų portretas
gerai, kad viešai pademonstruotų, kaip nuslėpti milijonus, meluoti, ir be jokio išsilavinimo vistiek likti "dirbti" vardan Lietuvos.

pirmam

pirmam portretas
Jokio čia gėrio, į tokius net nežiūriu, o jei kas dar per 20nepriklausomybės metų niekaip nepasimokina, tada jau tegul nekaltina kitų.

idomu

idomu portretas
ar apsimokes uz patalpu nuoma?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių