D.Budrevičienė iš „Krekenavos agrofirmos“ prašo didesnių pinigų

Lietuvos apeliacinis teismas iš esmės išnagrinėjo civilinę bylą, kurioje buvusiai bendrovės darbuotojai Daliai Budrevičienei iš „Krekenavos agrofirmos“ priteisti 85 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Apeliacinis teismas savo sprendimą šioje byloje skelbs balandžio 7 dieną.

D.Budrevičienė į teismą kreipėsi prašydama iš „Krekenavos agrofirmos“ priteisti pusę milijono litų neturinės žalos atlyginimo.

Moteris teigia, kad po nesutarimų su darbdaviais, jos sprendimo paviešinti faktą, kad darbdavys moka darbuotojams dalį atlyginimo „vokeliuose“ ir jos atleidimo iš pareigų dėl neva šiurkštaus darbo pareigų pažeidimo ji patyrė emocinę depresiją, po minėtų įvykių pasunkėjo jos įsidarbinimo galimybės, ji neteko pragyvenimo šaltinio, buvo pažeminta kitų darbuotojų akyse. Tai pablogino jos sveikatą, ji neišlaikė įtampos ir sunkiai susirgo.

Panevėžio apygardos teismas 2008 metų lapkritį ieškinį tenkino iš dalies ir nusprendė priteisti iš Krekenavos bendrovės D.Budrevičienei 85 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo.

Šį pirmosios instancijos sprendimą apskundė abi šalys - ir buvusi darbuotoja, ir „Krekenavos agrofirma“.

D.Budrevičienė Lietuvos apeliacinio teismo prašo jai priteisti likusius 415 tūkst. litų, o bendrovė prašo Panevėžio apygardos teismo sprendimą panaikinti ir priimti naują sprendimą - ieškovės ieškinio netenkinti bei priteisti bendrovės patirtas bylinėjimosi išlaidas. 

Pernai vasarą Panevėžio miesto apylinkės teismas „Krekenavos agrofirmą“ ir buvusį jos generalinį direktorių pripažino kaltais dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Įmonei skirta 43 tūkst. 750 litų bauda, buvusiam vadovui - 6 tūkst. litų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių