D.Grybauskaitei ir V.Mazuroniui dėl parašų jau ramu

Preliminariais duomenimis, Dalia Grybauskaitė ir Valentinas Mazuronis jau yra surinkę VRK prašomą skaičių juos palaikančių piliečių parašų.

V.Mazuronis iki kito ketvirtadienio žada apsilankyti Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) ir juos įteikti, kad galėtų tapti kandidatu šalies vadovo rinkimuose, skelbia lrt.lt.

Pasak V. Mazuronio rinkimų štabo vadovo Vytauto Kamblevičiaus, penktadienį už jų atstovą jau buvo surinkta 25 tūkst. piliečių parašų.

Nepriklausomos kandidatės eurokomisarės Dalios Grybauskaitės rinkimų štabo vadovo Vido Vasiliausko teigimu, jiems parašus taip pat sekasi rinkti „puikiai“, o visi lapai yra išdalyti ir laukiama grįžtamojo ryšio.

Jis pažymėjo, kad D. Grybauskaitei palankius parašus rinkti padeda nevyriausybinės organizacijos, savanoriai, piliečių parašai renkami ir „gatvėse, ir iki ėjimo prie durų“. Anot V.Vasiliausko, iki nustatyto termino parašų rinkimo lapai neabejotinai bus pristatyti VRK.

Leidėjas Algirdas Pilvelis sakė jau surinkęs apie 10 tūkst. parašų.

Tuo tarpu kiti pretendentai į kandidatus prezidento rinkimuose buvo kuklesni ir negalėjo tiksliai įvardinti, kiek šiuo metu jau galėtų būti surinkta parašų.

Pretendentui į kandidatus prezidento rinkimuose VRK išduoda 1000 parašų rinkimo lapų, kuriuose telpa 40 tūkst. parašų. Tam, kad taptų kandidatu į šalies vadovo postą, pretendentas turi surinkti 20 tūkst. parašų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių