Pereiti į pagrindinį turinį

Estijos premjeras: A.Kubilius - geras vyrukas

2010-07-12 19:24
Estijos premjeras: A.Kubilius - geras vyrukas
Estijos premjeras: A.Kubilius - geras vyrukas / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Estijos Vyriausybės vadovas Andrus Ansipas giria Lietuvos premjerą Andrių Kubilių vadindamas jį geru vyruku, kuris puikiai dirba.

„A. Kubilius dirba puikiai. Žmonėms turbūt sunku atsirinkti, kas yra geras, o kas yra blogas vyrukas. Bet iš toliau matosi geriau! Estija žino, kad A.Kubiliaus sprendimai dėl biudžeto išlaidų mažinimo, mokesčių didinimo bei fiskalinę drausmę palaikančių priemonių buvo geri, nors ir labai skausmingi", - spaudos konferencijoje sakė Vilniuje viešintis Estijos premjeras.

Anot A.Ansipo, nepaisant to, kad Estija jau kitąmet įsives eurą, kad jos ekonominė situacija daug geresnė nei Lietuvos, A.Kubiliaus darbas vertintinas puikiai.

"Tikrai nemanau, kad Estijos sprendimai buvo geresni. Paprasčiausiai mūsų situacija buvo kitokia. Per 2002–2007 metus, kai augimas buvo didelis, mes sukaupėme nemenkai rezervų. Jums teko iš pat karto imtis labai griežtos biudžeto taupymo ir viešųjų finansų konsolidavimo politikos. Lietuvos pasiekimai – stebina ir įkvepia“, - teigė Estijos premjeras.

Rugpjūčio 27 d. pakvietęs A.Kubilių atvykti į trijų Baltijos valstybių Ministrų Pirmininkų neformalų susitikimą Tartu, Estijos Premjeras įteikė A. Kubiliui Estijos vėliavos spalvų dviratininko marškinėlius ir pasakė, kad lieka amžinai apžavėtas stebuklingo Nidos grožio.

„Noriu Andriui Kubiliui padėkoti už galimybę pabūti jūsų rojaus kampelyje – Nidoje. Tai tikras gamtos stebuklas, gaila, kad mes, estai, tokiais dalykais pasigirti negalime", - su šypsena kalbėjo Estijos premjeras.

Jis tikino nuolat raginantis estus atvykti į Lietuvą pasigrožėti Nida, nors "to daryti neturėtų, nes jie grįžę iškart pradeda reikalauti tokių greitkelių kaip Vilnius–Klaipėda Lietuvoje.

"Na, žmonėms dažnai atrodo, kad kitur yra geriau nei namie“, – linksmai kalbėjo A. Ansipas.

Kolegai Andrius Kubilius įteikė Lietuvos krepšinio rinktinės marškinėlius su užrašu – Andrus Ansip.

Viešėdamas Vilniuje Estijos premjeras patvirtino savo šalies bendradarbiavimą Visagino atominės elektrinės statyboje. Taip pat A. Ansipas domėjosi Baltarusijos įdirbiu planuojant statyti atominę jėgainę Baltarusijoje.

Artimiausiu metu JAV Prezidentą B. Obamą pasieks bendras trijų Baltijos Ministrų Pirmininkų padėkos laiškas, kurio tekstas buvo baigtas derinti Vilniuje. Laiške prezidentui dėkojama JAV ir jos žmonėms už tai, kad jie oficialiai niekada nepripažino Baltijos šalių sovietinės okupacijos fakto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų