Pereiti į pagrindinį turinį

Į energetikos olimpą R. Juozaitis grįžta su šviežiais ES milijonais

2013-01-10 10:08
Į energetikos olimpą R. Juozaitis grįžta su šviežiais ES milijonais
Į energetikos olimpą R. Juozaitis grįžta su šviežiais ES milijonais / Fotodiena/Dmitrijaus Radlinsko nuotr.

Rymantas Juozaitis, konservatorių Vyriausybės pašalintas iš įtakingų postų energetikoje, susigrąžina pozicijas. Į energetikos elitą buvęs „Leo LT“ valdybos pirmininkas grįžta su praeities šleifu ir didele Europos Sąjungos (ES) paramos išsirūpinimo patirtimi, rašo portalas DELFI.lt.

Nors R. Juozaitis nuo 2008 m. pabaigos gerokai nutolo nuo vadovavimo šalies energetikai, jis sėkmingai plėtojo nuosavus energetikos verslus. Per pastaruosius ketverius metus R. Juozaičio įmonėms skirta daugiau kaip 13 mln. Lt ES paramos. Buvęs ūkio ministras Dainius Kreivys teigia, kad prie dalies šių lėšų skyrimo prisidėjo ir R. Juozaičio kolega – į naująją Visagino atominės elektrinės (VAE) bendrovės valdybą siūlomas energetikos viceministras Algimantas Zaremba.

Informacinio portalo esparama.lt duomenimis, Juozaičių šeimos valdoma bendrovė „ENG“ iš viso gavo 7,57 mln. Lt ES paramos.

Projektui „Atliekinės šilumos panaudojimas Vievio miesto šildymui apjungiant Elektrėnų ir Vievio centralizuoto šilumos tiekimo tinklus“ „ENG“ gavo daugiau kaip 5,84 mln. Lt. Šis projektas įgyvendintas 2010-2011 m.

Dar beveik 1,73 mln. Lt „ENG“ iš Ūkio ministerijos administruojamų lėšų gavo projektui „Didelio efektyvumo termofikacinės elektrinės statyba Pasvalio mieste“.

Registrų centro DELFI pateiktais duomenimis, pagrindiniai „ENG“ akcininkai – Juozaičių šeima.

ES parama „ENG“ išmokėta tuomet, kai Ūkio ministerijai vadovavo konservatorius D. Kreivys. Jis teigė, esą parama skirta pagal ministerijos Elektros ir šilumos skyriaus, kuriam iki konservatorių atėjimo į valdžią vadovavo A. Zaremba, parengtas taisykles.

D. Kreivys teigė abejojantis, ar ES parama Juozaičių verslui skirta pagrįstai – esą abejonių kelia ir tai, kad prie paramos skirstymo sąlygų prisidėjo ir Ūkio ministerijos Energetikos departamentas, kuriam vadovavo A. Zaremba. Tačiau eksministras teigė negalėjęs nepasirašyti po ES lėšų skyrimu „ENG“ projektams.

Tuo tarpu R. Juozaitis nurodė nuo pirmadienio neturintis jokių oficialių sąsajų su „ENG“ ir „Ekopartneriu“.

„Šitas dalykas (ES paramos skyrimas – DELFI) buvo seniau. Ir aš įmonių jau nebeturiu, aš jas pardavęs", - teigė kandidatas į VAE valdybą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų