Pereiti į pagrindinį turinį

Ignalinos atominei elektrinei vadovaus O.Čiukšys

2010-03-03 17:50
Ignalinos atominei elektrinei vadovaus O.Čiukšys
Ignalinos atominei elektrinei vadovaus O.Čiukšys / Kęstučio Vanago (BFL) nuotr.

Lietuvai ruošiantis deryboms su Europos Komisija dėl 2009 metų pabaigoje uždarytos Ignalinos atominės elektrinės (AE) tolesnio finansavimo ir uždarymo projektų skaidrumo, jėgainei skiriamas vadovauti buvęs diplomatas, dabartinis jėgainės uždarymo priežiūros padalinio vadovas Osvaldas Čiukšys.

Vyriausybė trečiadienį atšaukė iš Ignalinos AE direktoriaus pareigų ilgametį jos vadovą 62 metų Viktorą Ševaldiną, kuriam bus siūlomos IAE generalinio direktoriaus patarėjo pareigos.

Vyriausybė taip pat paskyrė Energetikos ministeriją pereinamuoju laikotarpiu užtikrinti nepertraukiamą Ignalinos AE veiklą.

"Mes turime pritraukti labai stiprius specialistus, kadangi situacija iš tikrųjų yra nepatenkinama. Europos Komisija skiria Audito rūmus atlikti patikrinimą, kaip panaudotos lėšos atominės elektrinės uždarymui. Ir mes ruošiamės pakeisti, žymiai sustiprinti vadovybę. Tam reikia visiškai kitų sąlygų", - Vyriausybės posėdyje teigė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Jis BNS sakė, kad O.Čiukšys pareigas pradeda eiti iš karto - penktadienį.

"Dabar bus labai svarbus etapas - kalbėsime su Europos Komisija dėl Ignalinos AE uždarymo finansavimo, ir jo (O.Čiukšio - BNS) diplomatinė patirtis turės neįkainojamą vertę. Jis turi labai gerus vadybos įgūdžius, gerą motyvaciją", - BNS sakė A.Sekmokas.

Pasak jo, per du mėnesius, kai 43-ejų O.Čiukšys vadovauja valstybės įmonės Radioaktyviųjų atliekų tvarkymo agentūros Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo priežiūros skyriui, buvo įsitikinta jo gebėjimais ir motyvacija.

Energetikos ministras teigė, kad bus stiprinama visa IAE vadovų komanda, kad uždarymo procesas taptų kuo efektyvesnis.

"Naujoji vadovybė neturi sentimentų dėl galimo jėgainės veiklos pratęsimo, ji ateina į uždarytą objektą", - teigė A.Sekmokas.

Vyriausybė, atsižvelgusi į tai, kad didžiąja dalimi Ignalinos AE uždarymą bei darbuotojų atlyginimų mokėjimą finansuoja Europos Sąjunga, trečiadienį nutarė pakeisti vadovybės apmokėjimo tvarką.

Bendra Lietuvoje galiojanti valstybės įmonių vadovų apmokėjimo tvarka Ignalinos atominei elektrinei nebus taikoma.

Anot energetikos ministro, tai padės į jėgainę pritraukti aukšto lygio specialistų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų