Kardinolas A. J. Bačkis atsisveikino su tikinčiaisiais

„Po dešimtmečių prievartos ir niokojimo Bažnyčios dirvonai buvo kietai suminti ateistinio buldozerio, užžėlę melo, veidmainystės, baimės ir nepasitikėjimo piktžolėmis. Man nereikėjo už ganomuosius rizikuoti gyvybe ir laisve, kaip kad teko mano pirmtakams arkivyskupui Mečislovui Reiniui ir Julijonui Steponavičiui. Tačiau su jumis ir visa Lietuva teko gyventi nelengvus atsikūrimo metus“, – sekmadienį Arkikatedroje atsisveikindamas su tikinčiaisiais sakė kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

Vilniaus arkivyskupu metropolitu A. J. Bačkis buvo paskirtas 1991-aisiais, popiežiui Jonui Pauliui II įkūrus Lietuvos bažnytinę provinciją. 75 metų amžiaus sulaukęs kardinolas, kaip reikalauja kanonai, Šventajam Sostui nusiuntė atsistatydino raštą, popiežius Pranciškus šį atsistatydinimą priėmė, naujuoju arkivyskupu paskirdamas Gintarą Grušą, kuris Vilniaus arkivyskupijos ordinaro pareigas pradės eiti ateinantį antradienį.

Sekmadienį, atsisveikinimo Mišiose kardinolas sakė, jog tik drauge su tikinčiaisiais, ragindamas juos ir jų pačių raginamas nepristigo drąsos ir jėgų darbuotis Bažnyčios plėšiniuose.

„Gerai žinote, kad paruošti dirvą sėjai dažnai būna sunkiau, negu berti sėklą į jau supurentą lauką. Todėl noriu iš visos širdies padėkoti kiekvienam, kuris nepabūgo sunkaus darbo, kuris tikėjo, kad Dievo Apvaizda yra drauge su mumis ir mums padeda, kurie dirbo įvairiuose Bažnyčios baruose“, – sakė ganytojas.

Nuo Nepriklausomybės pradžios Vilniaus arkivyskupijai vadovavęs A. J. Bačkis geru žodžiu visų pirma minėjo brolius kunigus, vyskupus, vienuolius ir vienuoles.

„Labai džiaugiuosi savo bendradarbiais pasauliečiais, kurie pasiaukojančiai triūsia įvairiose – ekonominėje, švietimo, kultūros – srityse. Tai artimiausi kurijos talkininkai bei įvairių tarnybų, „Caritas“, Šeimos, Katechetinio, Jaunimo centrų darbuotojai bei savanoriai. Dėkoju įvairiems katalikiškiems judėjimams bei organizacijoms, katalikiškai žiniasklaidai, parapijų bendruomenių pagalbininkams, tarybų nariams, vargonininkams, choristams, zakristijonams, valytojoms, bažnyčių puošėjoms. Ypač noriu padėkoti parapijose įsikūrusiems maldų už kunigus grupių nariams, kurie malda palaiko savo Ganytojus“, – sakė kardinolas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Kokia netektis Lietuvai , vienua siurbele maziau

pirmam

pirmam portretas
Galėjai ir patylėti.

vidma

vidma  portretas
o juk galejai kazka pakeist toj baznicioj ,o dabar kaip zujkis in miska nuo problemu . o problemu brangus kunigeliai jus turis mezt ne permezt jums ju . Ir meslo jusu prapijose apstu . Bet ne lengviau eit in pencija asq su nauja masina kartu ir su kokia pasauletiska merga augint vaikuciu . Sekmes jums ir ramios senatves ponas Backi .......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių