Pereiti į pagrindinį turinį

K.Brazauskienė teigia partijos pavadinimui neteikianti reikšmės

2011-09-23 18:31
K.Brazauskienė teigia partijos pavadinimui neteikianti reikšmės
K.Brazauskienė teigia partijos pavadinimui neteikianti reikšmės / Tomo Raginos nuotr.

Teisingumo ministerijai (TM) atsisakius registruoti Lietuvos prezidento sąjungą, šios partijos pirmininkė, prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė sako nesureikšminanti partijų pavadinimų.

„Pavadinimų gali būti šimtai, svarbiausia - esmė. Pavadinimui nesuteikiu daug reikšmės“, - penktadienį BNS sakė K.Brazauskienė.

Tačiau ji sakė, kad dėl TM sprendimo dar konsultuosis su teisininkais.
Teisingumo ministerija neregistravo naujo Lietuvos laisvės sąjungos, nusprendusios persivadinti  į Lietuvos prezidento sąjunga, pavadinimo.

Teisingumo ministerijos teigimu, toks pavadinimas neatitinka įstatymo reikalavimų, nes yra panašus į prezidento - valstybės vadovo - pavadinimą ir gali klaidinti visuomenę, tad žmonėms gali būti neaišku, kas yra šio juridinio asmens tikrasis steigėjas ar dalyvis.

Anot TM pranešimo, atsisakymas patvirtinti partijos įstatų atitikimą įstatymų reikalavimams neatima teisės iš naujo pateikti partijos dokumentus bei duomenis teisės aktų nustatyta tvarka juos patikslinus. Tačiau partija, norinti patikslinti įstatus, turi iš naujo sušaukti savo narių suvažiavimą, o po jo ne vėliau nei per šešis mėnesius įregistruoti partijos steigimo dokumentus.

Klausiama, ar Lietuvos laisvės sąjunga rinksis į suvažiavimą, kad išrinktų kitą pavadinimą savo partijai, K.Brazauskienė tvirtino, jog tą padaryti būtų nesudėtinga, bet dėl tolesnių veiksmų spręs pasikonsultavusi su teisininkais.
„Nevertinu, kol negavau dokumentų. Man reikia, kad būtų parašyta“, - paklausta, kaip vertina TM sprendimą, sakė K.Brazauskienė.

Paklausta, ar sieks partijos pavadinime išlaikyti prezidento vardą, našlė tvirtinto ir dėl to spręsianti pasitarusi su teisininkais.

„Sprendimų gali būti tūkstančiai. Teisininkai pasakys“, - kalbėjo LLS pirmininke išrinkta K.Brazauskienė.

Gatvės politiku vadinamo Vytauto Šustausko vadovauta Lietuvos laisvės sąjunga per rugpjūtį vykusį suvažiavimą savo pirmininke išrinko mirusio prezidento A.M.Brazausko našlę K.Brazauskienę, o pavadinimą nusprendė keisti į Lietuvos prezidento sąjungą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų