Pereiti į pagrindinį turinį

K.Brazauskienės ir V.Šustausko partijos pavadinimas - netinkamas

2011-09-23 16:26
K.Brazauskienės ir V.Šustausko partijos pavadinimas - netinkamas
K.Brazauskienės ir V.Šustausko partijos pavadinimas - netinkamas / Tomo Raginos nuotr.

Teisingumo ministerija atsisakė registruoti Kristinos Brazauskienės ir Vytauto Šustausko suburtos Lietuvos prezidento sąjungos pavadinimą.

Ministerija penktadienį pranešė, kad įvertinusi V.Šustausko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) keičiamus įstatus, nepatvirtino jų dėl neatitikimo įstatymo reikalavimams.

Šiuo metu oficialiai veikiančios LLS suvažiavime rugpjūtį nusprendė iš esmės pakeisti savo įstatus, be kita ko partijos pavadinimą keisdama į Lietuvos prezidento sąjungą (LPS). Pakeisto pavadinimo partijos pirmininke išrinkta pernai mirusio prezidento Algirdo Brazausko našlė K.Brazauskienė.

Tačiau Teisingumo ministerija atsisakė įregistruoti įstatų ir partijos pavadinimo pakeitimus. „Šis partijos pavadinimas yra panašus į Lietuvos Respublikos Prezidento – valstybės vadovo, pavadinimą. Atsižvelgiant į tai, jis gali klaidinti visuomenę, nes žmonėms gali būti neaišku, kas yra šio juridinio asmens tikrasis steigėjas ar dalyvis“, - teigiama penktadienį išplatintame ministerijos pranešime spaudai.

„Pagal galiojančias Civilinio kodekso nuostatas, juridinio asmens pavadinimas neturi klaidinti visuomenės dėl panašumo į kitų juridinių asmenų pavadinimus. Būtent dėl to šis politinės partijos pavadinimas nebuvo patvirtintas kaip atitinkantis įstatymus“, - sakė teisingumo viceministras Tomas Vaitkevičius.

Teisingumo ministerijos atsisakymas patvirtinti politinės partijos įstatų atitikimą įstatymų reikalavimams neatima teisės iš naujo pateikti partijos dokumentus bei duomenis teisės aktų nustatyta tvarka patikslinus juos pagal teisės aktų reikalavimus. Partija, norinti patikslinti įstatus, turi iš naujo sušaukti savo narių suvažiavimą, o po jo ne vėliau nei per 6 mėnesius įregistruoti partijos steigimo dokumentus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų