Klaipėdos socialdemokratai atsiribojo nuo V.Titovo ir J.Šeršniovo

Klaipėdos socialdemokratai paskelbė atsiribojantys nuo uostamiesčio savivaldybės tarybai priklausančių Lietuvos rusų sąjungos narių Viačeslavo Titovo ir Jurijaus Šeršniovo, kurie viešai pareiškė nesuprantantys, "ką galima laikyti SSRS agresija Lietuvos atžvilgiu".

Trečiadienį socialdemokratai pranešė, kad per neeilinį partijos Klaipėdos skyriaus prezidiumo ir savivaldybės tarybos narių, išrinktų pagal socdemų sąrašą, posėdį nuspręsta nutraukti koalicinį bendradarbiavimą su V.Titovu ir J.Šeršniovu.

Taip pat nuspręsta "atsiriboti nuo bendradarbiavimo su jais tolesnėje veikloje".

V.Titovas ir J.Šeršniovas pirmadienį viešai pareiškė nesuprantantys, "ką galima laikyti SSRS agresija Lietuvos atžvilgiu" ir prezidentės prašė vetuoti įstatymą, numatantį baudžiamąją atsakomybę už sovietų ir nacių agresijos neigimą.

V.Titovas ir J.Šeršniovas aiškina, kad "nė vienas tarptautinis teismas nėra nustatęs tokio fakto (agresijos - BNS). Lietuva buvo SSRS dalimi. Diskutuoti galima tik apie lyderius, kurie panaudodavo totalitarinius vadovavimo metodus, nors per pastarąjį 20-metį Lietuvoje nesibaigiama diegti minties, kad SSRS okupavo Lietuvą".

Atvirame laiške jie taip pat teigia, kad Lietuvos prisijungimas prie daugiatautės SSRS atitiko visas 1940 metų tarptautinės teisės normas, be to, Lietuvos įstojimas į SSRS gavo oficialų tarptautinį pripažinimą.

"Ši pozicija remiasi SSRS sienų vientisumo de facto pripažinimu 1941 metų birželio mėnesio Jaltos ir Potsdamo konferencijose valstybėmis-narėmis, bei Europos sienų neliečiamumo pripažinimu Europos saugumo ir bendradarbiavimo pasitarimo dalyviais 1975 metais", - teigia Lietuvos rusų sąjungai Klaipėdos miesto savivaldybėje atstovaujantys V.Titovas ir J.Šeršniovas.

Jų teigimu, tokiems įsitikinimams ir gresia baudžiamoji atsakomybė, vadovaujantis praėjusią savaitę Seime priimtu sprendimu į Baudžiamąjį kodeksą įrašyti straipsnį, kuriuo numatoma atsakomybė už pritarimą Sovietų sąjungos ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams, jų neigimą ar menkinimą.

Pasak atvirą laišką prezidentei pasirašiusių uostamiesčio politikų, minėtasis įstatymas pažeidžia 25 Konstitucijos straipsnį, numatantį teisę turėti savo įsitikinimus ir juos laisvai reikšti.


Šiame straipsnyje: TitovasŠeršniovasSSRS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių