Krikščionių partija neketina keisti pavadinimo

Neseniai įkurta Krikščionių partija kol kas neplanuoja keisti partijos pavadinimo, kaip jų prašė Lietuvos vyskupų konferencija.

"Mes kol kas neplanuojame nieko keisti, kadangi nesulaukėm jokių pasiūlymų keisti", - trečiadienį po partijos prezidiumo posėdžio žurnalistams sakė Krikščionių partijos lyderis Gediminas Vagnorius.

Jis pareiškė, kad "mums susidarė įspūdis, kad problemos daugiau lyg ir nebėra".

Priminus, jog viešą kreipimąsi į partiją su prašymu pakeisti pavadinimą išplatino Lietuvos vyskupų konferencija, G.Vagnorius sakė manąs, kad "kažkas juos klaidina".

Vasario 3 dieną Lietuvoje veikiančių krikščioniškų bažnyčių hierarchai išplatino pareiškimą, ragindami, kad naujai įsteigta Krikščionių partija pakeistų savo pavadinimą, o Teisingumo ministerija savo ruožtu į jos įregistravimą "pažvelgtų atsakingai."

"Tikimės, kad ši naujai įsikūrusi politinė partija priims atsakingus sprendimus, bus drąsi atsisakyti šio pavadinimo ir atrasti kitą politinės minties pavadinimą bei partinį tapatumą Lietuvos politiniame gyvenime. Viliamės, kad atsakingai į šios partijos įregistravimą pažvelgs ir Lietuvos teisingumo ministerija", - rašyta laiške.

Krikščionių partijos pavadinimas ir neapibrėžtumas, pasak dvasininkų, suteikia galimybę klaidinti daugelį žmonių ir provokuoti priešiškumą, pažeminimą ar atmetimą tam, kas krikščioniška. Be to, naudojant bendrinę krikščionio sąvoką apeliuojama į religinę, o ne į politinę tapatybę.

Laišką pasirašė Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis, Lietuvos stačiatikių arkivyskupijos vadovas metropolitas Chrizostomas ir Lietuvos evangelikų reformatų bažnyčios atstovai - kunigai Rimas Mikalauskas ir Algimantas Kvedaravičius.

Sausio pabaigoje Vilniuje Krikščionių konservatorių socialinė sąjunga, Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija bei Seimo frakcija "Viena Lietuva" su šalininkais susijungė į Krikščionių partiją. Jos lyderiu buvo išrinktas ekspremjeras Gediminas Vagnorius.


Šiame straipsnyje: Krikščionių partija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių