Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkijos vokiečiai ragina valdžią juos užstoti taip kaip ir lietuvius

2011-08-29 17:47
Lenkijos vokiečiai ragina valdžią juos užstoti taip kaip ir lietuvius
Lenkijos vokiečiai ragina valdžią juos užstoti taip kaip ir lietuvius / Visvaldo Morkevičiaus nuotr.

Lenkijoje gyvenantys vokiečiai kreipėsi į šalies valdžią, atkreipdami dėmesį, kad jie taip pat susiduria su vandalų išpuoliais prieš dvikalbius užrašus, tačiau į tai nereaguojama, rašo dienraštis "Gazeta Wyborcza".

Lenkijos vokiečių draugijos vadovai laiške Lenkijos teisingumo ir užsienio reikalų ministrams teigia, kad tokia griežta reakcija į įvykius Punske ir vangumas reaguojant į išpuolius prieš vokiškus užrašus Opolės vaivadijoje gali sudaryti įspūdį apie skirtingų standartų taikymą Lenkijos tautinių mažumų atžvilgiu.

"Manome, kad lygiai tokia pati vienareikšmė reakcija kaip lietuviškų ir lenkiškų užrašų atveju kitų tautinių mažumų atžvilgiu padidintų visuomenės tolerancijos lygį tautinėms mažumoms ir tuo pačiu atimtų kai kurių tautinių mažumų atstovams galimybę teigti, kad deklaracijos apie daugiakultūrę ir geranorišką Lenkiją yra tik fasadas, skirtas išoriniam pasauliui", – rašoma atvirame vokiečių mažumos lyderių laiške.

Lietuvos ir Lenkijos vadovai pasmerke išpuolius Punsko vaivadijoje, kai buvo užteplioti lietuviški užrašai ant kelio ženklų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų