Lietingi orai Alytų skandina žolėse

Miesto tvarkai neabejingi alytiškiai kelinta diena skambina į „Alytaus naujienų” redakciją ir prašo pasidomėti, kodėl nešienaujami žalieji plotai. „Miestas kaip niekada anksčiau skendi žolėse iki kelių, argi ne gėda?” - piktinosi skaitytojai.

Miesto savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Algimantas Tarasevičius patikino, kad iki Alytaus gimtadienio visi plotai bus nušienauti.

Šienauja dvi bendrovės

Miesto savivaldybei priklauso organizuoti šienavimą 217 hektarų plote. Pasak A.Tarasevičiaus, šienaujami visi miesto žalieji plotai, išskyrus pakraščius ir kai kurias krūmynais apaugusias vietas pramonės rajone.

Šienaujami plotai padalyti į penkias zonas, juos tvarko alytiškių bendrovė „Ordo” ir „City service” iš Vilniaus. Bendrovės trejiems metams laimėjo pernai miesto savivaldybės administracijos skelbtą konkursą.

„Ordo” turi šienauti Vidzgirio ir Dainavos mikrorajonų, „City service” - Pirmojo Alytaus, centro, Putinų mikrorajono žaliuosius plotus. Abi bendrovės prižiūri maždaug vienodai žaliųjų plotų.

2007 ir 2008 metais iš miesto biudžeto šienavimui per metus buvo skiriama apytiksliai po 790 tūkst. litų. Po įvykusio konkurso ši suma sumažėjo iki 376 tūkst. litų metams.

Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo teigimu, kainos per konkursą sumažėjo dėl kritusių įkainių visoms paslaugoms, tačiau nei šienaujami plotai, nei jų šienavimo periodiškumas nebuvo sumažinti.

„Šįmet buvo neįprastai lietinga gegužė, daug prižėlė žolės. Praėjusią savaitę pradėti šienauti žalieji plotai, ir iki miesto šventės visi bus nušienauti”, - tvirtino Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas.

Alytaus gimtadienio iškilmės vyks birželio 18-20 dienomis. Iki to laiko nė karto nešienautuose plotuose žolė dar labiau suvešės. Kai lietinga gegužė taip sparčiai augino žolę, ar ne anksčiau reikėjo pradėti ją šienauti? Ar per konkursą įkainius sumažinusios bendrovės nepiktnaudžiauja šienavimo periodiškumu?

Dalgiais ne visi moka šienauti

Viešoji įstaiga Alytaus parkai valdo per 300 hektarų parkų ir jų teritorijų. Šienaujami plotai ten sudaro apie 78 hektarus.

Juos šienauja ne tik šios įstaigos darbuotojai, bet ir iš darbo biržos viešiesiems darbams atsiųsti žmonės. Kaip pastebi Alytaus parkų specialistai, ne visi darbo biržos klientai moka šienauti dalgiais, dar didesnė bėda, kai juos reikia pasiplakti. O technika neprieinamų plotų parkuose yra nemažai.

Alytaus parkai prižiūri ir miesto gėlynus, kurie užima 59 arų plotą. Tarp jų 15 arų sudaro rožynai, iš jų didžiausias - Miesto sode.


Šiame straipsnyje: Kauno regionasAlytuslietus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių