Lietuva ir JAV glaudžiau kovos su nusikaltėliais

Lietuvos ambasadorius JAV Audrius Brūzga ir JAV Krašto saugumo departamento sekretoriaus padėjėjas Stuartas Bakeris parafavo Lietuvos ir JAV Vyriausybių susitarimą dėl glaudesnio bendradarbiavimo nusikaltimų prevencijos ir kovos su jais srityje.

„Tai dar vienas svarbus žingsnis, priartinantis Lietuvą prie narystės JAV vizų atsisakymo programoje", - pažymėjo ambasadorius A.Brūzga.

Susitarimo parafavimas - tai vienas iš saugumo reikalavimų, kuriuos Lietuva įsipareigojo įgyvendinti, pasirašydama Lietuvos ir JAV tarpusavio supratimo memorandumą šių metų kovo 17 dieną. Pagal susitarimą abi šalys-partnerės yra pasirengusios sustiprinti teisėsaugos institucijų bendradarbiavimą, siekiant užtikrinti keliaujančiųjų ir kelionių saugumą, keičiantis informacija apie saugumui grėsmę galinčius kelti asmenis.

Pažangą, siekiant vizų režimo atsisakymo Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečių kelionėms į JAV, Lietuvos užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas kartu su kitais Baltijos šalių užsienio reikalų ministrais aptarė susitikime su JAV valstybės sekretorės pavaduotoju Williamu Burnsu rugsėjo 24 dieną. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių