Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuva Rusijai iškėlė klausimus dėl Karaliaučiaus AE

2011-10-04 17:57
Lietuva Rusijai iškėlė klausimus dėl Karaliaučiaus AE
Lietuva Rusijai iškėlė klausimus dėl Karaliaučiaus AE

Tarpvyriausybinės komisijos posėdyje Lietuva Rusijai iškėlė klausimus dėl planuojamos statyti atominės elektrinės (AE) greta valstybinės sienos, kliūčių lietuvių kalbos mokytojams dirbti Karaliaučiaus srities mokyklose ir bendro istorijos vertinimo, antradienį pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Aštuntasis Tarpvyriausybinės Lietuvos ir Rusijos prekybinio ir ekonominio, mokslinio ir techninio, humanitarinio ir kultūrinio bendradarbiavimo komisijos posėdis pirmadienį ir antradienį vyko Klaipėdoje. Plenariniam posėdžiui pirmininkavo Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis ir Rusijos transporto ministras Igoris Levitinas.

Anot Lietuvos ministerijos, per susitikimą Rusijos atstovams išsakytas susirūpinimas dėl kliūčių lietuvių kalbos mokytojams dirbti Karaliaučiaus srities mokyklose, paraginta rasti ilgalaikį sprendimą dėl vizų išdavimo, kuris leistų mokytojams nekliudomai dirbti. 
Ministro teigimu, Rusija taip pat paraginta apsvarstyti galimybę įtraukti lietuvių kalbą į pasirenkamų dalykų sąrašą.

Kaip rašoma ministerijos pranešime, per susitikimą taip pat pabrėžta, kad Lietuva dar nėra išgirdusi visų atsakymų į klausimus dėl atominės elektrinės statybos Karaliaučiaus srityje.

„A.Ažubalis Rusijos delegaciją patikino, kad Lietuvos pasiryžimas demonopolizuoti energetikos sektorių yra tvirtas ir nekintantis“, - teigia URM.

Ministras taip pat paragino Rusiją pradėti dialogą sunkiais klausimais.
„Pakviečiau pradėti kalbėtis dėl bendro praeities įvertinimo, teisingumo atstatymo, okupacijos žalos atlyginimo, dėl padarytų nusikaltimų (tokių kaip Sausio 13-osios byla) atskleidimo ir aukų įamžinimo“, – pranešime spaudai sakė A.Ažubalis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų