Pereiti į pagrindinį turinį

Miškovežiai Varėnos rajone gadina vietinius kelius

Miškovežiai Varėnos rajone gadina vietinius kelius
Miškovežiai Varėnos rajone gadina vietinius kelius / V.Liaudanskio nuotr.

Kasdienis Varėnos rajono gyventojų galvos skausmas – miškovežių sugadinti keliai. Kelininkų skaičiavimu, neišvažiuojami yra maždaug pusšimtis kilometrų vietinės reikšmės kelių.

Kelininkai tokiems keliams tvarkyti sako neturintys pinigų, o gyventojai sako negalintys nei greitosios pagalbos prisišaukti, nei vaikų į mokyklą nuvežti, praneša LTV „Šiandien“.

Vietiniai gyventojai skundžiasi ne tik neišvažiuojamais keliais. Medienos ruošos įmonės esą niokoja ir jų turtą – medieną verčia čia pat ant suartų laukų, dažnai kelią nusitiesia per savininkų žemę.

„Gadinamos privačios žmonių valdos. Pavyzdžiui, ūkininkų paliktose pievose tie, kurie išvežinėja medieną, krauna ją ant privačių žmonių valdų net neatsiklausę“, – teigia Sarapiniškių bendruomenės pirmininkė Milda Balkuvienė.

„Negali net autobusėlis atvažiuot. Du kilometrus reikia lydėti vaikus į mokyklą. Mašinos, ir netgi greitosios, nenori važiuoti, nevažiuoja niekas“, – sako Genionių kaimo gyventoja Janina Barauskienė.

Varėnos rajono savivaldybės vadovai teigia, kad biudžetas keliams tvarkyti jau seniai išnaudotas.

„Jeigu prasidės šlapdriba, iš tikrųjų šitie kaimai bus atkirsti nuo centro ir tai kainuos ne vieną dešimtį, o šimtus tūkstančių litų“, – pabrėžė Varėnos rajono meras Vidas Mikalauskas.
Niokojamais keliais nesižavi ir kelininkai. Žvyrkeliai neatlaiko tokio srauto sunkiasvorės technikos.

„O jų remontas yra rutininė priežiūra ir mes tai darom. Grubiai paskaičiavus [reikia] pusantro milijono litų“, – pažymėjo VĮ „Alytaus regiono keliai“ direktorius Bronius Vaičiulionis.

Skaičiuojama, kad Varėnos rajono miškuose kasdien dirba daugiau nei šimtas miškovežių ir apie trisdešimt krautuvų.

„Miškininkai sako, kad nors ir tvarko kelius, dažnai tai – beprasmis darbas. Turim tris traktorius, greiderį, savikrovį automobilį ir priekabas prie traktorių, tai savo jėgom tvarkom. Tai yra laikini patvarkymai“, – pažymėjo VĮ „Valkininkų miškų urėdija“ urėdas Arvydas Strazdas.

Tuo metu kelius niokojančios medienos ruošos įmonės, pagal įsipareigojimus, išmaltus kelius turi sutvarkyti tada, kai baigs darbus. O jų pabaiga planuojama balandį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų